Dolar 32,5715
%0.3
Euro 34,7492
%0.05
Altın 2.493,560
%0.37
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Elele Platformu soruna parmak bastı: Kan acil değil sürekli ihtiyaç

Elele Platformu soruna parmak bastı: Kan acil değil sürekli ihtiyaç

Elele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu, koronavirüs salgını nedeniyle azalan kan bağışlarına dikkat çekmek ve vatandaşları kan vermeye  teşvik etmek amacıyla Buca Çevik-1 Meydanı’nda kan bağışı etkinliği düzenledi. Etkinlikte konuşan platform üyesi Zeynep Şen, “Kan acil değil sürekli  bir ihtiyaç” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.11.2020 - 10:17

EGEPOSTASI- Koronavirüs pandemisi nedeniyle birçok hastanede poliklinikler kapanırken birçok vatandaş da virüs bulaşma riski yüzünden hastanelere gitmemeye başladı.

Salgının bir diğer etkisi de kan bağışında yaşandı. Salgın nedeniyle kan bağışı yapan kişilerin sayısı büyük oranda düştü. Dokuz aydır koronavirüsle mücadele edilen Türkiye’de Kızılay’ın kan stoklarında ciddi bir azalma meydana geldi.

Elele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu, koronavirüs salgını nedeniyle azalan kan bağışlarına dikkat çekmek ve vatandaşları kan vermeye  teşvik etmek amacıyla Buca Çevik-1 Meydanı’nda kan bağışı etkinliği düzenledi.

Etkinlikte platform adına konuşan Zeynep Şen, kan bağışının yalnızca acil durumlarda değil her durumda yapılması gereken bir şey olduğuna dikkat çekerek, “Kızılay'ın da dediği gibi kan acil değil sürekli  bir ihtiyaç, dolayısıyla insanların bu konuda bilinçlenmesini bizde Elele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu olarak  oldukça önemli görüyoruz  ve önemsiyoruz. Bizde platform olarak üzerimize düşeni yapmak istedik.Kan bağışının Covid-19 nedeniyle daha yavaşlayıp kana yoğun ihtiyaç duyulduğu  şu günlerde platform olarak toplumsal yararlılık adına düzenlemiş oldugumuz kan bağışı kampanyamızla toplumun dikkatini çekmeyi amaçladık ve bu amaçla bir davette bulunduk. Bizim bu devetimiz  sonrası  çağrımıza  kulak veren duyarlı vatandaşlarımız ve platformumuzun gönül elçileri tarafından yoğun bir katılım gerçekleştirdik. Ayrıca bağışlanan her kanın 3 kişinin hayatına dokunup  bir fidanı geleceğimize miras bırakmanın bilinci ve mutluluğuyla atmış olduğumuz adımımızı tamamladık.  Elele olarak katılım sağlayan tüm gönül elçilerimize teşekkür ediyor, sağlıklı bir yaşam diliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.