Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0712
%-0.14
Altın 2.300,300
%1
Bist-100 8,99
%2.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ekopazar'daki organik enginarlara ilgi

Ekopazar'daki organik enginarlara ilgi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2010 yılında, yüzde yüz organik ürünlerin tüketiciye ulaşması amacıyla kurduğu Ekopazar, 10. Ekoloji İzmir Fuarı kapsamında kapılarını ziyaretçiye açtı. Organik tekstil ve kozmetik ürünlerin yanı sıra tamamen doğal yollarla üretilmiş paketli ürünlerin de bulunduğu Ekopazar'da en fazla ilgiyi organik olduğu için üzerinde tırtılların yürüdüğü enginarlar gördü.

  • Ege Postası
  • 16.05.2019 - 10:53

Her cuma günü Bostanlı, her cumartesi ise Balçova'da kurulan Ekopazar, ilk kez geniş bir katılımla 10. Ekoloji İzmir Fuarı'nda yerini aldı. Seferihisar, Urla ve Menderes'ten gelen 12 üreticinin 22 tezgah açtığı fuarda, organik sebze, meyve, paketli ürünler ve organik tekstil ile kozmetik ürünler satışa sunuldu.

Son dönemde sebze meyve fiyatlarındaki aşırı yükselişe bağlı olarak organik ürünlerle fiyat aralığının iyice kapanması ilgiyi arttıran nedenlerden oldu. Kapalı ürünlerin ambalajında organik tarım logosu bulunurken açık ürünlerde ise sertifika denetimlerinin sürdürüldüğü öğrenildi. Ekopazar ziyaretçileri de, özellikle sebze ve meyvelerde organik ayrımı yaparken ürünlerin üzerinde kurt ya da tırtıl bulunmasına dikkat etti. Fuardaki sebze stantlarında satışa çıkarılan organik enginarların üzerinde gezen tırtıllar, alıcıların organik ürüne güvenini arttırdı. Organik enginarların tanesi ise 5 liradan satıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.