Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ekonomiye ivme kazandıracak

Ekonomiye ivme kazandıracak

Yatırım yapmak amacıyla İzmir'e gelen yabancı heyetler ile katılımcı firmalar, İzmir İş Günleri Toplantıları kapsamında özel iş görüşmeleri yaptı.

  • Ege Postası
  • 26.08.2016 - 16:26

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında, Ekonomi Bakanlığı himayesinde ilk kez düzenlenen İzmir İş Günleri Toplantıları'nda gerçekleştirilen görüşmeler olumlu geçti. Fuarın açılışından bir gün önce 25 Ağustos'ta başlayan toplantılar, 2 gün sürdü. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ev sahipliğinde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) partnerliğinde yapılan İzmir İş Günleri Toplantıları'nda bakanlar seviyesinde iş görüşmeleri yapıldı. İzmir İş Günleri Toplantıları'nda; ülkeler arasındaki ticaret fırsatları ikili görüşmelerde masaya yatırılırken aynı zamanda, ülkelerin ihracata açık oldukları iş kolları ve yatırım yapılabilecek iş sahaları hakkında ülke sunumları gerçekleştirildi. Swiss Otel'de ülke sunumlarıyla başlayan toplantıda, ilk olarak Türkiye ekonomisi ve ticareti hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı ardın da İzmir ekonomisi hakkında bilgiler verildi. Toplam 4 dile çevrilen sunumlarda ülkelerin; kültürel, sosyal ve ekonomik durumları hakkında önemli bilgiler katılımcılarla paylaşıldı. İlk gün sunumlarında; Peru, Kosova, Fildişi ve Vietnam ülkelerinden gelen heyetler, ülke ekonomileri ve ticaret fırsatları hakkında sunumlar yaptı. Sunumlarda ekonomik gelişmeye katkı sağlayacak, ithalata ivme kazandıracak ayrıntılar paylaşıldı. İkinci gün ise Irak sunumunun ardından tüm delegasyon üyelerinin katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirildi. Öte yandan; bu yıl İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında partner ülke olarak fuara gelen Malezya ile ikili iş görüşmeleri devam ediyor. 25-26 Ağustos tarihlerinde 2 gün süren İzmir İş Günleri Toplantıları, 27 Ağustos'ta İzmir Enternasyonal Fuarı gezisiyle son bulacak.

NE DEDİLER'

Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanı Siyasi Danışmanı Kujtim İsa, "İzmir'de ilk defa bulunuyorum. İzmir İş Günleri Toplantıları sayesinde ilk defa geldiğim bu şehirde, yeni yatırımcılarla tanışma fırsatı bulmuş olmak benim için sevindirici. Bu sayede yeni iş bağlantıları kurarak yatırım fırsatları yakalamayı hedefliyoruz. Yatırımla alakalı iki aşamalı bir yol izliyoruz. İlk olarak amacımız kendi ülkemizde yatırımcılara iyi bir ortam yaratabilmek" derken Vietnam Ticaret Ateşesi Le Phu Cuong, "Bu güzel etkinliğe katıldığım için çok mutluyum. İzmir İş Günleri Toplantıları sayesinde pek çok iş görüşmesi gerçekleştirdim ve hepsi de çok verimliydi. Bu organizasyon benim için büyük bir şans. Vietnam ile Türkiye arasındaki iş bağlantıları ve iki ülkenin birbirlerini tanımalarını sağlayan bu toplantılar ülkelerin bilinmeyen yönlerini ortaya çıkartıyor. Türkiye ile Vietnam arasındaki iletişimi güçlendiriyor" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.