Dolar 32,3336
%0.26
Euro 35,1187
%-0.01
Altın 2.302,480
%1.1
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ekonomik kurulda Kocaoğlu'ndan rapor değerlendirmesi: İzmir'in esas problemi...

Ekonomik kurulda Kocaoğlu'ndan rapor değerlendirmesi: İzmir'in esas problemi...

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun gündeminde, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi tarafından hazırlanan "İzmir ekonomisi ve istihdamı" raporu vardı. Raporu değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Esas problem, İzmir'in merkezi hükümetten gerekli payı alamamasıdır" dedi. Öte yandan toplantıda, 6 Mayıs'taki "Koşamayanlar İçin Koşuyoruz" etkinliğine katılım çağrısı da yapıldı. Ekonomik kurulda Kocaoğlu'ndan rapor değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 23.02.2018 - 10:08

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, kentin ekonomik gelişmesinde belirleyici rol oynayan kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu 77. kez toplandı. 2018 dönemi Toplantı Başkanı Selami Özpoyraz’ın yönetimindeki ilk bölümde, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel ile Doç. Dr. Ozan Bakış'ın hazırladığı  ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Ekonomisine ve İstihdamına Etkisinin Araştırılması' başlıklı rapor, ayrıntılı bir şekilde kurul üyeleriyle paylaştı.

Raporda, Türkiye'de 2016 yılında yapılan reel yatırımların 2004 yılına kıyaslandığında 2,3 katına çıkarken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kuruluş ve şirketlerinin yaptığı reel yatırımların 3 katına çıktığı bilgisi de yer aldı.

Raporu değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nde toplanan verginin yüzde 10.5’inin İzmir’de verildiğini, İzmir’in ülke hasılasına katkısının da yüzde 6.5 olduğunu hatırlatarak, "Esas problem, bütün bunlara rağmen İzmir'in merkezi hükümetten gerekli payı alamamasıdır’ şeklinde konuştu.

Kurul üyeleri, rapor sonuçlarının daha etkin bir şekilde tartışılabilmesi için "özel gündemli" ayrı bir oturum yapılmasını istedi.

6 Mayıs'ta "koşamayanlar için" koşuyoruz

Toplantının ikinci bölümünde ise 6 Mayıs Pazar günü İzmir'de gerçekleştirilecek Wings for Life koşusu ile ilgili bir sunum vardı. Tüm geliri omurilik felcine karşı bilimsel araştırmalarda kullanılan koşu için İzmir iş dünyasına çağrıda bulunan Fatih Gönç,  12 ülke ile eş zamanlı gerçekleşecek koşunun Türkiye ayağında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önemli katkı sağladığını söyledi.

Başkan Aziz Kocaoğlu ise hem dayanışma, hem spor hem de tanıtım etkinliği olarak gördükleri Wings for Life koşusuna İzmirlilerin büyük destek vereceğine inandığını ifade etti.

Kurulda ayrıca Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Mehmet Diniz ve İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut’un üyelikleri de kabul edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.