Dolar 32,5552
%0.03
Euro 34,8489
%-0.05
Altın 2.433,810
%0.15
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ehlibeyt ve ehlisünnet Kerrariye’nin iftarında buluştu

Ehlibeyt ve ehlisünnet Kerrariye’nin iftarında buluştu

Alevi kültür ve inancını yeniden ihya etmek amacına yönelik hizmet veren Kerrariye Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, ehlibeyt ve ehlisünnet kesimini iftarda buluşturdu. Seyhan Oteli’nde düzenlenen programa Alevi dernek temsilcileri, Alevi...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 12:33
Alevi kültür ve inancını yeniden ihya etmek amacına yönelik hizmet veren Kerrariye Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, ehlibeyt ve ehlisünnet kesimini iftarda buluşturdu. Seyhan Oteli’nde düzenlenen programa Alevi dernek temsilcileri, Alevi dedeleri, kanaat önderleri ile çok sayıda aile manevi bir atmosferde aynı sofrayı paylaştı. ‘Birliktelik ve kardeşlik’ mesajının verildiği yemekte toplumda kaynaşmanın güzel bir örneği sergilendi.

Programda konuşan Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri, hak katında çok değerli bir organizasyonun gerçekleştirildiğini söyledi. Zor günlerden geçildiğini ve bu dönemde verilecek mesajların çok önemli olduğunu ifade eden Eğri, müminlerin Hz. Ali’yi çok sevdiğini hatırlattı. Allah’ın sevgilisi, iki cihan Serveri Hz. Muhammed (sav)’in, “Müm’in Ali’yi sever, münafık Ali’ye buğz eder” dediğini belirten Prof. Dr. Eğri, “Mahmut Sürreya’nın Tarikat-ı aliyye-yi Bektaşiyye adlı eserinde, ‘Her kim ki ehlisünnetir, ehlibeyti sever. Ve her kim ki ehlibeyti sever oda ehli sünnettir.” sözüne dikkat çekti.

Kainatın Efendisi Hz. Muhammed (sav)’in ehlibeytin sevgisini inananlara tavsiye ettiğini açıklayan Eğri, “Dolayısıyla ehlibeyt sevgisi Hz. Peygamberin sünneti olarak isimlendirdiğimiz sözleri; yani hadisleri içerisinde geçmektedir. Ehlibeyti seven bir Alevi’nin, Bektaşi’nin, Nusayri ve Caferi’nin Hz. Peygamberin sünnetini inkar etmesi mümkün değil. O’nun sünnetine tabi olan bir Sünninin de ehlibeyti sevmemesi doğru değildir.” dedi.

ALEVİLERİ BAZI OLAYLARIN İÇERİSİNE ÇEKMEK İSTİYORLAR
Kerrariye Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Barbaros ise Ramazan iftarlarını geleneksel hale getirdiklerini belirtti. Son zamanlarda Alevilerin bazı olayların içerisine çekilmek istendiğine işaret eden Barbaros, şunları söyledi: “Kimsenin bizi çekmek istediği yere gitmeyeceğiz. Biz nerede olduğumuzu çok net biliyoruz. Tek sorun şu; konuşması gereken insanlar susuyor. ‘Birileri Alisiz Alevi’ diyecek kadar ileri gidiyor. Bunları kabul etmiyoruz. Biz Allah’ın kitabına, peygamberinin sünnetine, Hz. Ali’nin kişiliği ve yoluna inanıyoruz. İftarımıza katılan ehlisünnet kardeşlerimize de çok teşekkür ediyorum. Böyle bir beraberliği tesis etmenin mutluluğunu yaşıyorum.”

Yüreğir Cem Evi Dernek Başkanı Mümin Uray ise orucun Canab–ı Allah’ın inanlara verdiği bir ‘şükür’ olduğunu kaydetti. Uray, bütün inançların güzel ve kimsenin kimseden üstün taraflarının olmadığını anlattı.

Tarsus Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Ali Mühmani Koşan da Kerrariye Derneği’nin iftarında ‘aşkı, muhabbeti, sevgiyi’ yeniden hatırladıklarını vurguladı. Koşan, “Gelin bu tür buluşmaları sıklıkla yapalım. Muhabbetleşelim, sevelim, sevilelim.” şeklinde konuştu.

Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) Başkanı Hasan Atıcı ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı iftarın sonunda Dernek Başkanı Murat Barbaros, günün anısına Prof.Dr. Osman Eğri’ye hediye takdim etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.