Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EGOD'dan Yorgancılar'a yerli otomobil ziyareti

EGOD'dan Yorgancılar'a yerli otomobil ziyareti

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akkalay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ı makamında ziyaret ederek yerli otomobil konusunda destek verdi. EBSO'da mini zirve

  • Ege Postası
  • 21.11.2017 - 11:21

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen yerli otomobil zirvesinde oluşturulan Yerli Otomobil Takip ve İzleme Komitesi'nin de başkanı olan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ı ziyaret eden EGOD heyeti, Yorgancılar ile yerli otomobil süreci hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Mini zirveye dönüşen toplantıda, yerli otomobil üretiminin İzmir'de yapılması için birlikte çalışma kararlılığı dile getirildi. 

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akkalay, EGOD olarak uzun zamandan beri yerli otomobil konusunda çalışma yürüttüklerini belirterek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan yerli otomobil zirvesinde belirlenen 8 kişilik Takip ve İzleme Komitesi'nin başkanı olan Ender Yorgancılar'ı ziyaret ederek kendisi ile fikir alışverişinde bulunduk. Bu süreçte EGOD olarak üstümüze düşen bir görev olursa seve seve yerine getireceğimizi de söyleyerek desteğimizi sunduk" diye konuştu.

 

EGOD'DAN TAM DESTEK

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ESBAŞ CEO'su Faruk Güler, Tiryakiler Oto Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki, Norm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, TERBAY Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Baysak, CMS Jant Yönetim Kurulu Başkanı Bertuğ Ösen ve Sektör Danışmanı Mustafa Menku'dan oluşan komitenin son derece önemli bir görev üstlendiğine dikkat çeken Akkalay, "Yerli otomobilin İzmir'de üretilmesi konusunda çalışma yürüten ve lobi faaliyetinde bulunan bu ekibe EGOD olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

ÖNCE MODEL SONRA YER

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Yerli Otomobil Takip ve İzleme Komitesi Başkanı Ender Yorgancılar ise ziyaretten ve sunulan destekten memnuniyetini ifade ederek, "Bu süreçte tüm bileşenlerimizle beraber İzmir için çalışıyoruz. Bu anlamda yerli otomobil konusunda elini taşın altına koymak isteyen herkesin çabası nazarımda değerlidir" diye konuştu. Henüz yerli otomobilin hangi bölgede yapılacağına karar verilmediğini, hatta bunun en son verilecek kararlardan biri olduğunu ifade eden Yorgancılar, "Öncelikle aracın modeli, hangi segmentte bir araç olacağı belirlenecek. Tüm bu süreçler tamamlandıktan sonra üretim yeri kararlaştırılacak. Ege Bölgesi ve İzmir'in yerli otomobilin nerde üretileceği tartışmasında öne çıkan avantajları mevcut. Bu süreçte bu avantajları farklı kanallardan muhataplarına anlatacağız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.