Dolar 32,5329
%0.14
Euro 34,9198
%-0.15
Altın 2.437,800
%0.06
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eğitim Sen Başkanı Meclis’e alınmadı

Eğitim Sen Başkanı Meclis’e alınmadı

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan’ın TBMM’ye girişi "yasaklı" olduğu gerekçesiyle engellendi.

  • Ege Postası
  • 16.11.2017 - 07:40

Eğitim alanında yaşanan sorunları ile ilgili Milletvekilleri ile görüşmeler yapmak üzere Meclis’e girmek isteyen Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan’a “yasaklı” olduğu gerekçesiyle izin verilmedi.

Uzun süre Meclis ziyaretçi kapısında bekletilen Aydoğan, “Müftü nikahı düzenlemesine karşı sendikalar ve kadın örgütlerinden kadınlar olarak TBMM bahçesinde ‘müftü nikahı hükümsüzdür. Bu yasalar böyle geçmez’ açıklaması sonrasında basın açıklamasını gerçekleştiren kadınlar için Meclis’e girme yasağı ilan edildiğini duymuştum. Böyle bir yasağın gerçek olma ihtimalinin olamayacağını düşünerek konunun üzerinde durmamıştım. Bugün Meclis’e girişim ‘yasaklı’ olduğum gerekçesi ile engellendi” dedi.

“Eğitimde yaşanan sorunlar ve eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunlar üzerine Milletvekilleri ile görüşmek için gittiğimde Meclis’e giriş yasağım olduğu ve Meclis’e giremeyeceğim görevliler tarafından söylendi” diyen Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aziz Nesin'in darbe dönemlerinde yazdığı hikayelere, yazılara taş çıkartırcasına haksızlığın hukuksuzluğun arttığı günlerden geçiyoruz. Yaratılan bu karanlığı haksızlıkları, hukuksuzlukları emekçilerin, kadınların, karanlığa teslim olmayanların, bilime, hukuka, laikliğe, demokrasiye, eşit, özgür, demokratik cumhuriyete inananların mücadelesi aydınlığa çıkaracak.” 

 BİRGÜN 

  •  

  •  
  •  
  •  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.