Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eğitim Kart'ta imzalar tamam

Eğitim Kart'ta imzalar tamam

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Eğitim Kart projesi kapsamında, ihtiyaç sahibi öğrenciler belediyenin dağıtacağı kartlar ile kırtasiye alışverişi yapabilecek ve projeye dahil olan kırtasiyecilerden ayrıca yüzde 10 indirimle okul gereksinimlerini temin edebilecek. 3 yıl boyunca devam edecek İzmir Eğitim Kart Projesi'nden 30 bin öğrencinin faydalanması bekleniyor. 30 bin öğrenci yararlanacak

  • Ege Postası
  • 09.09.2019 - 11:21

Geçen yıla kadar ihtiyaç sahibi öğrencilere okullarda hazır kırtasiye seti dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu sene İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası iş birliği ile 'Eğitim Kart' projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında öğrenciler belediyenin 72 lira yükleyeceği kartları ile oda üyesi kırtasiyeci esnafından ihtiyaçlarını karşılarken, kırtasiyeciler de öğrencilere ayrıca yüzde 10 oranında indirim yaparak yüklenen ücretle ihtiyaç sahiplerinin yararlanmasını sağlayacak. Öğrenciler projeye dahil olan ve Eğitim Kart'ların geçerli olduğu kırtasiyecilerden yaklaşık 80 liralık alışveriş yapabilecekler. Öte yandan 3 yıl boyunca devam edecek Eğitim Kart projesinden 30 bin öğrencinin faydalanması bekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası proje protokolünde konuşma yapan İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Hulusi Demir, "Geçen yıla kadar Büyükşehir Belediyesi okullarda kırtasiye seti dağıtıyordu. Bu şekilde belediye yasa gereği kırtasiye setleri için ihaleye çıkıyor, ihaleleri de İzmir dışından büyük firmalar alıyordu. Bu şekilde İzmir'de yaşayan ve kazancını yine burada harcayarak kentin ticari hareketliliğe katkı koyan esnaf sanatkarlara destek olunacak. Bu işten öğrenciler de kazançlı çıkacak çünkü kırtasiyeciler de kart getiren öğrencilere yüzde 10 oranında ek bir indirim yapacaklar. Bunun yanında öğrenciler garantili ürünleri alacak. Herhangi bir sorun çıkarsa karşılarında muhatapları olacak. Proje tüm ülkeye örnek olacaktır. Önümüzdeki yıl benzer işbirliğini ilçe belediyeleri ile de hayata geçirmeyi arzuluyoruz. Aslında bu tüm illerde gerçekleştirilmesi elzem olan, hem sosyal hem ekonomik yönü ağır basan bir projedir' dedi.

Protokol kapsamına ağırlıklı olarak okul kırtasiye malzemeleri satan oda üyeleri dahil edilecek. Uygulamadan yararlanmak isteyen üye İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası'na başvurarak oda ile bir alt protokol imzalayacak. Protokol imzalayan kırtasiyeci, en yakın Vakıfbank'ı arayarak bankanın POS cihazını ve işlemleri yapabileceği programın yüklenmesini talep edecek. Bankadan gelen görevlilere de oda ile yaptığı alt protokolü gösterecek. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.