Dolar 32,3157
%0.2
Euro 35,1213
%0
Altın 2.292,730
%0.67
Bist-100 9,06
%2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EGİAD tasarrufu şart koştu

EGİAD tasarrufu şart koştu

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Aydın Buğra İlter, ekonomide ve uluslararası ticarette yaşanan sıcak gelişmeleri değerlendirerek tasarruf ve verimliliği arttıracak şekilde yeniden yapılanmaya gereksinim olduğuna dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 16.08.2018 - 13:40

EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, döviz kurunun yüksekliği kadar oynaklığının da üretici ve iş dünyası açısından belirsizlik yarattığını dile getirerek, "Bu nedenle, likidite yönetimine ilişkin atılan adımların yanında, kurun istikrara kavuşması için sıkı para politikası uygulanması önemlidir. Yürürlüğe konulan, finansal sektöre olan borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin yönetmeliği, borçluluğu yüksek olan özel sektörümüze nefes aldırabilecek bir önlem olarak olumlu değerlendiriyoruz" dedi. Kısa vadede, kenetlenerek kararlılık ve fedakarlıkla gerekli acil adımların atılmasını ardından kamu ve özel sektörün tasarrufa yönelmesi, herkesin iş ve iş süreçlerini sürdürülebilirlik, verimlilik ve maliyet bazında yeniden gözden geçirmesi ve yapılandırması gerektiğine vurgu yapan İlter, şöyle konuştu:

"Yerli ve yabancı sermaye açısından yatırım ve iş yapma ortamının daha öngörülebilir hale getirilmesi, güçlü kurumlar tesis edilmesi ve güven ortamı sağlayan yapısal reformlar gerçekleştirilmesinin büyümemizin de daha doğru bileşenlerle ve sürdürülebilir olarak gerçekleşmesini sağlayacağına inanıyoruz. Tüm bunları yaparken, derin ekonomik ilişkiler içinde olduğumuz Avrupa Birliği ile ilişkilerin olumlu olarak devam ettirilmesi ve ABD ile olan sorunların bağımsızlığımızdan ödün verilmeksizin diplomasi yoluyla çözülmesini ümit etmekteyiz. Hükümetimizin ortaya koyduğu ekonomik program ve alınacak önlemlerin başarısı için iş dünyasının genç temsilcileri olarak desteğimizi kararlılıkla ifade etmekteyiz. Tasarruf ve verimliliği arttıracak şekilde yeniden yapılanma ve ayrıca ekonomik unsurlarının yanında sosyal ve teknolojik unsurları da kapsayan sürdürülebilir kalkınma hedefleri çerçevesinde yapılacak aksiyonlar ile durumu fırsata çevirmek mümkün." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.