Dolar 32,5112
%0.18
Euro 34,5683
%0.07
Altın 2.493,040
%0.27
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EGİAD’dan Kemeraltı’nda tarihi kültür merkezi

EGİAD’dan Kemeraltı’nda tarihi kültür merkezi

Alışveriş merkezlerinin kurulması ve yerleşim yerlerinin kentin çeperlerine doğru yayılması ile daha az ziyaret edilmeye başlanan ve eski önemini giderek kaybeden Kemeraltı Çarşısı’nın yaşayan bir kültür adası olarak ele alınması gerektiğini belirten EGİAD bölgeye canlılık kazandırmayı hedefledi.

  • Ege Postası
  • 28.07.2017 - 16:08

Musevi Cemaati ile protokol imzalandı. Restorasyon işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kemaraltı’na hareket kazandıracak tarihi ve kültürel etkinlikler merkezi olarak kullanılacak olan tarihi Sinagog, EGİAD SKEM-EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi adı altında toplantı ve organizasyonlara ev sahipliği yapacak.

EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, imzalanan protokol doğrultusunda, binanın restorasyon karşılığında sosyal ve kültürel etkinlik merkezi olarak fonksiyon görmesinin amaçlandığını belirterek, şunları söyledi:

“Amacımız, ilgiyi Kemeraltı’na çekmek, diğer iş örgütleri, STK’lar, iş dünyasında bu konuda bilinç yaratmak ve örnek olabilmek. Burada tüm paydaşlarımız ile birlikte gençlerin gelip aktif olarak kullanabilecekleri bir aktivite merkezi yaratabilmek. Bölgesel, ulusal ve uluslararası paydaşlar ile bu projeyi hayata geçirmek arzusundayız. Ayrıca, Kemeraltı bölgesindeki tarihi havraların din turizmi açısından da büyük bir potansiyel taşıdığına dikkat çekmek isteriz" dedi.

İlgili Bakanlıklar ve mercilerden, binanın fonksiyon değişimi ve restorasyonu ile gerekli izinleri alan Ege Genç İşadamları Derneği, bu aşamadan sonra restorasyon çalışmalarını başlattı. Tüm çalışmaların tamamlanmasından sonra yılsonunda faaliyete geçirilmesi planlanan merkezin, tüm toplum kesimleri tarafından etkin kullanılması yönünde çeşitli paydaşlarla görüşmeleri de sürmekte. EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi’nin aynı zamanda, yerli ve yabancı turistlere yönelik bir tanıtım bürosu olarak çalışması da hedeflenmekte."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.