Dolar 32,3801
%0.19
Euro 35,0242
%-0.12
Altın 2.322,600
%0.09
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EGİAD başkanını seçti

EGİAD başkanını seçti

Ege Genç İş İnsanları Derneği'nin (EGİAD) 15'nci dönem yönetim kurulunu belirlemek için üyeler sandık başına gitti. Adaylar Mustafa Aslan ve Mahir Kaplan birlikte oy kullandı. Ege Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Mustafa Aslan oldu.Toplam 351 oyun geçerli sayıldığı kurulda 204 oy alan Mustafa Aslan yeni başkan oldu, aday Mahir Kaplan ise 147 oy aldı. İş dünyasında Aslan-Kaplan yarışması

  • Ege Postası
  • 12.01.2019 - 13:36

İzmir'de 380 üyesi bulunan EGİAD olağan genel kurulunda tüzük değişikliğine gidilerek Ege Genç İşadamları Derneği isminin, kadın erkek eşitliği ve cinsiyetsiz bir yaklaşımla Ege Genç İş İnsanları Derneği olarak değiştirilmesine karar verildi. Genel kurulun açılışını yapan 14. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, 2016- 2018 döneminde bugüne kadar 256 faaliyet gerçekleştirdiklerini söyleyerek EGİAD’ın Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu’nun 8.55’ten 9.21’e yükseltildiğini ifade etti.

Uluslararası ilişkiler düzeyinde 32 etkinlik gerçekleştirildiğini anlatan EGİAD Başkanı İlter, yönetim dönemi boyunca ekonomi, yönetim ve iş dünyasına yönelik çok sayıda toplantı ile Endüstri 4.0 konusunda birçok farkındalık etkinliği gerçekleştirildiğini belirtti. Ege Bölgesi ve İzmir’in ilk akredite Melek Yatırım Ağı EGİAD Melekleri’nin 12 melek yatırımcı girişimci buluşması ile 5 yatırım ve 550 girişimde bulunduğunu söyleyen İlter, "Tarihi alan Kemeraltı’nda bulunan tarihi Portekiz Sinegogu restore edilerek EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi olarak hizmete açıldı. Bağımsız ve gönüllü bir iş dünyası örgütü olarak EGİAD için aday olan iki ekibin de temel değerlere uygun olarak çalışmalar yapmak üzere yola çıktığına ilişkin şüphemiz yoktur. Ayrıca EGİAD’ın her seçimli genel kurulu sonrasında olduğu gibi bugün yapacağımız genel kurul sonrasında da, tüm adayların kenetlenerek çalışmalara birlikte devam edeceğine olan inancım tamdır" dedi.

ADAYLAR PROJELERİ ANLATTI

Yeni dönemde görev yapmak için Mustafa Aslan ve Mahir Kaplan başkanlığında iki ayrı liste aday oldu. EGİAD15 çalışma grubuyla seçime katılan Mahir Kaplan genel kurulda yaptığı konuşmada derneğin bugüne kadar bir sivil toplum kuruluşu olarak vizyonu ile bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi. Çıtayı daha yükseğe taşımak için çalışacaklarını dile getiren Kaplan, 4 ayda 300 üyeyi ziyaret edip yüz yüze görüşerek projeler hazırladıklarını anlattı. Kaplan, EGİAD Özel Mesleki ve Teknik Lisesi, EGİAD 30. Yıl Gastronomi Akademisi, EGİAD Ligi ve Spor Kulübü, EGİAD 30. Yıl Arşivi ve Müzesi, üyeler destek için uzman masası, uluslararası öğrenci zirvesi ve Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi gibi projeleri hayata geçirmeyi hedeflediğini söyledi.

EGİAD 30 çalışma grubuyla seçime katılan, 14'üncü dönem yönetim kurulu başkan vekili Mustafa Aslan ise EGİAD'da birçok dernekten farklı olarak seçimlerin naif bir ortamda geçtiğini söyleyerek, "Bir seçim vaadi olarak kimseye dernek içinde bir pozisyon vadedemeyiz. Biz ancak fikirlerimizle yarışırız. Seçim yarışı bitince görevi devralacak yönetim derneği geleceğe taşımak için çalışacak. Benim EGİAD'da 8 yıllık hikayem var. Beraber projeler geliştirdim ve dernekte aktif olmaya çalıştım" diye konuştu. Aslan projelerinden bazılarını şöyle sıraladı:

"EGİAD Meslek Lisesi - Meslek Yüksek Okulu ve Nitelikli Teknik Eleman Projesi, EGİAD Düşünce Klübü (Think Tank), EGİAD Akademi ve Dijital Dönüşüm, EGİAD Dış Ticaret Elçileri, Markalaşma, EGİAD Genç İş Ödülleri, Sektörel Dağılım ve Kümelenme, Kurumsal Hafıza, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, EGİAD 4.0, EGİAD Sosyal Yaşamı Geliştirme Platformu ve EGİAD Filarmoni Orkestrası'nı yeni dönemde sırasıyla hayata geçireceğiz."

Konuşmaların ardından mevcut başkan Aydın Buğra İlter ve adaylar Mustafa Aslan ile Mahir Kaplan birlikte oy kullandı.

KAZANAN MUSTAFA ASLAN OLDU

Ege Genç İş İnsanları Derneği'nin (EGİAD) bugün 380 aktif üyeden 352'sinin  katılımıyla yapılan olağan genel kurulunda, 204 oy alan Mustafa Aslan, EGİAD'ın yeni başkanı oldu. İki yıl boyunca, 2021 Ocak ayına kadar ekibiyle birlikte görevde kalacak olan Mustafa Aslan, teşekkür konuşmasında, "Bu görevi en iyisiyle yapmak için çalışacağız. İlk teşekkürüm birlikte yönetim kurulunda da yer aldığım Mahir Kaplan'a. Pazartesi itibariyle yine hep birlikte çalışmayı ümit ediyorum. Bir diğer teşekkürüm de Aydın Buğra İlter'e. Bayrağı sizden devralmak hiç kolay olmayacak. Emaneti el üstünde tutacak ve taşıyacağız. En anlamlı teşekkür de takım arkadaşlarıma. Hep birlikte yarattığımız inanç ve güven hiç eksilmeyecek. Daha da büyük işler bizi bekliyor" diye konuştu.

Mustafa Aslan'ın başkanlığındaki yönetim kurulu; Anıl Yüksel, Elif Koç, Alp Avni Yelkenbiçer, Alper Koçak, Deniz Kuçükkurt, Feyzi Kaya, Mesut Özdamar, Muhlis Kaan Özhelvacı, Sezai Nüzhet Noyan, Yaşar Baran Kayhan'dan oluştu. Yedek yönetim kurulu üyeleri olarak da Başak Çayır Canatan, Pınar Berberoğlu, Pınar Güngör Özinan, Cem Demirci, Emre Cemal Yılancıoğlu, Fatih Mehmet Sancak, Levent Kuşgöz, Özveri Yandaş Okay, Serhat Büyükhelvacıgil, Süleyman Tutum, Yücel Koç seçildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.