Dolar 32,3919
%0.23
Euro 35,2334
%0.48
Altın 2.325,010
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Egepostası ile Gündem'in konuğu Savcı Sayan oldu

Egepostası ile Gündem'in konuğu Savcı Sayan oldu

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Savcı Sayan, KRT FM’de Egepostası ile Gündem programında Mithat Umutoğullları’nın konuğu oldu. Sayan, 1 saatlik programda ses getirecek açıklamalar yaptı.

  • Ege Postası
  • 25.05.2015 - 10:57
EGE POSTASI - AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Savcı Sayan, KRT FM’de Ege Postas ile Gündem programında Mithat Umutoğullları’nın konuğu oldu.

BAŞBAKAN SAMİMİ MESAJLAR VERDİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İzmir mitingini değerlendiren Sayan, “ İzmir muhteşemdi…Bir kez daha özgürlüğün kardeşliğin çağdaşlığın kalesi olduğunu gösterdiler. Demokratik bir miting oldu. Kalabalık açısında güzel bir miting olduğunu düşünüyorum. Başbakanımızın samimi mesajları vardı İzmir’e…Umarım İzmirliler destek verir İzmir hizmet noktasında makus talihini yener” dedi.

AĞRI DAĞI İLE BEYDAĞ ARASINDA KÖPRÜYÜM
“İzmir’de sevilmenin çok daha başka bir anlamı var” diyen Sayan, “ İzmir sevginin başkentidir. Halkın içinden gelen biriyim. Onların oturduğu yerlerde oturuyorum. Sürekli halklayım. Halkta bu samimiyeti görünce beni seviyor. Oy verir vermez ama aramızda saygı sevgi var. Çamkule’de bir ağacın gölgesinde oturmaktan keyif alıyorum. 15 sene öncede böyleydi. Şimdi de böyle…Ben sigara içmem, alkol almak, kahve içmem…Halka birlikte olmak en büyük hobim…Bunun meyvesini görüyorum…Türkiye’nin hangi vilayetine gittiysen vatandaşın teveccühü oluyor. İzmir yaşadığım bir şehir değil ama bu kenti bir damadıyım.  İzmir’i yakınen biliyorum. Geçmiş yıllarda burada çok çalışma yaptım. Benim CHP’deki  30 ilçenin 29’unu almıştı. Ağrı’yı istiyordum, ailem oradaydı ama İzmir görevi verildi. Siyasetçiler için yer önemli olmamalı. Ağrı Dağı ile Beydağ’ı birleştirmek köprü kurmak adına önemli bir misyonum var. Türkiye’deki kardeşlik duygularının gelişmesi için katkıda bulunmaya çalışıyorum. İzmir’de seçilmesem bile İzmir için gücümün yettiği ne varsa parti farkı gözetmeksizin söz veriyorum. Ama Kemal’in sözü değil benim sözüm” dedi.



CHP’NİN BAŞINDAKİ FELAKET KILIÇDAROĞLU
Eski partisi CHP’nin Türkiye için yararlı olduğunu düşündüğünü ifade eden Sayan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu’nu hedef alarak şunları söyledi;
“CHP’nin ayakta durması için beyanlarda bulunmuş biriyim. Benim eleştirim kişilerin yönetim anlayışı ile…CHP’nin hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorum. Eskiden “CHP  imdadımıza yetişir” diyorlardı bugün bu yok. Bugün “CHP ülke için iyi işler yapamıyor” diyor vatandaş. Genel Başkanları iyi yönetemiyor. Kemal Kılıçdaroğlu mega proje açıklıyor. Çin malalarını getirecek 100 yıllın projesi diyorsun. Havaalanına karşısın, otoyola karşısın nasıl mega proje bu. İl ismini vermeye cesaret bile edemiyor. Bana göre 100 yılın projesi Kemal Bey’in ta kendisi… SSK’yı batıracaksınız, kaset komplosuna göz yumacaksınız  genel başkan olacaksınız, CHP’nin politikalarının dışına çıkacaksınız, ülkeyi yurt dışına şikayet edeceksiniz, paralelle iş tutacaksınız,  Atatürk’ün koltuğunda oturacaksınız. CHP’liler önce buna baksın. Biz inanmıyoruz, İzmirliler de inanmamalı…100 yılda bir felaket ve mucize geldi. Mucize AK Parti’ye nasip oldu Recep Tayyip Erdoğan, felaket ise CHP’nin başına geldi Kemal Kılıçaroğlu… İzmir’deki CHP’liler Kemal Bey’i başarısız şekilde gönderirse partilerini kurtaracaklar. Kemal Bey’in biran önce CHP’nin başından gitmesi lazım. Muhalefet iktidardan daha önemlidir. CHP bu ülkeye lazım. Kılıçdaroğlu’nun söylediği her şey boş…Türkiye’ye yazık oluyor.”

İZMİR’DE TEK KALE KADİFEKALE
İzmir’in CHP’nin kalesi olmadığını söyleyen Sayan, “ İzmir’in CHP’nin nerede kalesi oluyor. 2011 seçimlerinde 13 vekil CHP’li 11 vekil AK Partili…Biri bu tarafa kayarsa eşitlenir. İzmir’de bir kale var o da Kadifekale ama bakımı yapılmıyor. Kadifekale turizme açılmalı. İnsanlar oraya çıkıp kenti seyretmeli…Kalenin bütün duvarları yıkılmış, gedikler açılmış. Vatandaş mutsuz. Kale olsanız ne olur” dedi.



İÇTEN PARALELCİLERİ İŞARET ETTİ
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in İzmir’e yönelik “Haşhaşilerin başkenti” değerlendirme yapmasını değerlendiren Sayan, “Samimi duygularımla söylüyorum Cuma Bey’i yakından tanıyorum. Cuma Bey paralel örgüt için kullandı ‘haşhaşi’ ifadesini… Fethullah Gülen’in yıllarca burada kalması İzmir çıkışlı olması nedeniyle ‘haşhaşi’yi kullandı Cuma Bey…İzmirlileri  işaret etmedi. Bunu böyle lanse etmek etik değil. Cumhurbaşkanı’na bir hanımefendi parmak hareketi yaptı, bütün İzmir’e mal edilemez. Benim ablam İzmir’de haşhaşi mi'…Böyle bir şey yok. ‘Haşhaşi’yi  paralel örgüt üyeleri için kullandı…Paralelciler İzmir’i farklı görür. Bu nedenle Cuma Bey kullandı o kelimeyi. İzmir özgürlüğün sevginin başkentidir” diye konuştu.

KOCAOĞLU KİMSEYE BAŞ EĞMEYECEK KADAR DELİKANLIDIR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocoağlu’nun Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ı kente gelişlerinde karşılarken eğilerek el sıkışmasına CHP’lilerin tepki gösterdiğinin sorulması üzerine Sayan, “Cuma İçten’in amacı İzmir’e kötülük etmek değil. Kocoağlu’nun niyeti CHP’ye zarar vermek değildi. Kocoağlu asil bir aileden geliyor. Önemli bir esnaftır, önemli bir kişiliktir. Siyasetini belediyeciliği beğenmeyebilirsiniz ana iyi misafirperverdir. Cumhurbaşkanı’nı karşılamanız çıkıp konuşmanız sizi yüceltir. Kocaoğlu terbiyesinin gereğini yapmıştır. Fotoğraflar çıkıyor. Eğilmiş tokalaşırken bu Anadolu terbiyesidir. Misafir karşılanırken eğilinir. Kocaoğlu kimseye baş eğmeyecek kadar delikanlı bir adamdır gün olur siyaseti hizmeti eleştirilir. Kişiliğine vicdanlı olmak gerek. Kocaoğlu’nun kamplaşama yok edecek hareketlerine  karşı çıkmak kötü niyetlidir” dedi.

İZMİRLİLERİ KANDIRIYORLAR
AK Parti’nin İzmir’de yaşam tarzına müdahale edecek algısının bilinçli olarak yaratıldığını öne süren Sayan, şunları söyledi;
“İzmir’deki gecekonduları görünce içimiz cız ediyor. İzmir’in sokaklarında arabalar yan yana geçemiyor. Yağmur yağınca sokakların durumu ortada. Vatandaş zor duruma düşüyor. İzmir’in hizmete ihtiyacı var.  Kimse yaşama müdahale etmeyecek. AK Parti hangi il de müdahale etti. İstanbul’a müdahale mi edildi. İstanbul’da Nişantaşı’na gidin…Orada değişmiyor da İzmir’de mi değiştirilecek. Bu söylemlerle İzmirlileri korkutuyorlar. İzmir’i kandırıyorlar. Foça’da Çeşme’de balık rakı yapanlara kim müdahale etti. Önce ben karşı çıkarım. AK Parti’de olsam da sosyal demokratım. İnançlı bir adamım. İzmirlilerin yaşamı değişecek evet, güzel olmayan yerler güzelleşecek. İzmirli rakı içtiğinde yanında logar kokusunu çöp kokusunu almayacak. İzmir Dubai gibi olacak bir şehir ama maalesef yeterli hizmeti alamıyor. İzmirli Binali Yıldırım’ı kaçırdı ama Veysel Eroğlu’nu karcımasın. Hizmet proje adamıdır. Az konuşur çok iş yapar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.