Dolar 32,5700
%0.18
Euro 34,8278
%0.47
Altın 2.419,100
%-0.57
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Egeli ihracatçılara kredi irtibat ofisi

Egeli ihracatçılara kredi irtibat ofisi

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türk Eximbank irtibat ofisinin açılışında yaptığı konuşmada, ihracatçılara daha uzun vadeli kredi seçeneği ve yabancı para cinsinden kredilerin döviz olarak kullandırılması olanağı sunulacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 12.06.2018 - 16:42

Ege İhracatçı Birlikleri'nde (EİB)Türk Eximbank İrtibat Ofisi açıldı. Açılış töreninde konuşan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi Türk Eximbank'ın Türk ihracatçısının gözbebeği ve en büyük destekçisi olduğunu dile getirerek "Bu birlikteliğin daha büyük ihracat rakamlarına vesile olmasını diliyoruz. Biz göreve geleli henüz 1 ay oldu. Türk Eximbank İrtibat Ofisi açılışı Ege İhracatçı Birlikleri’nde ilk icraatımız oldu. Eximbank’a daha kolay ulaşabilmesi için şube ve irtibat büroları sayılarını ciddi şekilde arttırdı. Şubelerin verdiği hizmetleri çeşitlendirdi" diye konuştu. 2017 yılında ihracatçılara 39.3 milyar dolarlık finansman desteği vererek ihracatın yüzde 25’ine katkı sağlayan Türk Eximbank'ın, 2018 yılında ise bu desteğini yüzde 17’lik bir artışla 46 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini belirten Eskinazi, ihracatı destekleme oranının da yüzde 27’ye yükseleceğini kaydetti. Eskinazi, şunları söyledi:

"Türk Eximbank’ın ocak- nisan dönemindeki performansı ise; bu hedeflerin de ötesine geçmiş durumda. Türk Eximbank’ın ihracatçılarımıza sağladığı toplam finansman desteği ocak- nisan 2018 döneminde yüzde 21.4 oranında artarak 10.9 milyar dolardan 13.3 milyar dolara yükseldi. Türk Eximbank’ın verdiği desteklerin artarak devamını diliyoruz. Türk Eximbank’ın biz ihracatçılara sağladığı bu destekleri bizler de karşılıksız bırakmadık.  Ege İhracatçı Birlikleri 2018 yılının geride kalan 5 aylık döneminde yüzde 23’lük ihracat artış hızı yakaladı ve 5 milyar 564 milyon dolarlık dövizi ülkemize kazandırdı. Ege İhracatçı Birlikleri bu başarısıyla Türkiye genelinde faaliyet gösteren 13 ihracatçı birlikleri genel sekreterliği arasında ihracat artış rekortmeni oldu. Türk Eximbank’ın ihracatçılarımıza sağladığı fırsatları arttırdığı oranda hatta daha fazlasıyla bizler de ihracatımızı arttırma sözü veriyoruz. Türk Eximbank'a son dönemde devreye aldığı ihracatçılarımızın işletme sermayesi ihtiyaçları için daha uzun vadeli kredi seçeneği, yabancı para cinsinden kredilerin döviz olarak kullandırılması olanağı ve ihracatçılarımızın kur oynaklıklarının yaratabileceği riskleri yönetebilmeleri için vadeli kur alım satım işlemleri hizmetleri için teşekkürü borç biliyoruz."

DÜŞÜK FAİZ

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, EİB’de açılan irtibat bürosunun diğer bürolardan farklı olduğunu belirterek, kendi personellerine istihdam sağladıklarını ifade etti. Organize sanayi bölgelerinde de irtibat bürosu açıldığını anlatan Yıldırım, "İlkini İzmir’de Kemalpaşa OSB’de açtık. Buradaki irtibat büromuz, kendi merkezimiz dışında Türk Eximbank personeli tarafından işlem yapılan ilk irtibat  bürosu olacak" dedi. Türkiye’de 2017 yılında faizler atarken Türk Eximbank olarak faizleri düşürdüklerini dile getiren Adnan Yıldırım, Türkiye’de faizleri düşüren tek kurum olduklarına dikkat çekti. Mal ve hizmet ihracatının destek kapsamında olduğunu belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"1987 yılında kurulan Eximbank kredi büyüklüğünde Türkiye'nin 9'uncu büyük bankasıdır. İhracat kredilerinin yuzde 45'ini tek başına veren bir bankayız. Son 1 yılda bine yakın şirketle teminat mektubu olmadan çalıştık. 12 şube ve 10 irtibat bürosu ile hizmetinizeyiz. İhracatçılarımızla yakından çalışıp kredi kullandırıyoruz.  Daha fazla orta uzun vadeli kredi, daha fazla fon temini, teminat mektupsuz kredi, KOBİ'lere yönelik daha fazla TL ile kredi ve ihracat kredi sigortası tazmin desteği bizim önceliklerimiz arasında yer alıyor."

Bir yenilik olarak 5 yıl vadeli işletme sermayesi kredi programını başlattıklarını bildiren Adnan Yıldırım, kredilerin doğrudan döviz olarak kullandırılabildiğini dile getirdi. Yıldırım TURSAB üyelerine uygun maliyetli kredi, işletme sermayesi garanti programı, sermaye artışı, ihracat destek hizmetleri merkezi ve yeni web sayfasının sundukları yenilikler arasında olduğunu ifade etti. Yıldırım üzerinde çalıştıkları bazı projeler olduğunu söyleyerek "Bu yıl 3 uygulama devreye girecek. E dönüşüm ile taahhütler elektronik ortamda kapatılacak. Garanti sigorta olanakları arttırılacak. Finansal kuruluşlara alıcı kredisi, teminat sigortası garanti programı, emtia bazlı finansman ile uluslararası işbirlikleri artacak" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.