Dolar 32,5190
%-0.09
Euro 34,7984
%-0.19
Altın 2.422,430
%-0.32
Bist-100 9.710,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Egeli balıkçılarda av sezonu heyecanı

Egeli balıkçılarda av sezonu heyecanı

Yeni av sezonunun başlayacağı 1 Eylül için gün sayan Egeli balıkçılar, tüm hazırlıklarını tamamlayarak heyecanla 'vira bismillah' demeyi bekliyorlar.

  • Ege Postası
  • 24.08.2018 - 06:52

1 Eylül'de başlayacak avlanma sezonuna sayılı günler kala, onardıkları tekneleri ve ağlarının son kontrollerini yapan balıkçılar, demirli oldukları limanlardan yeniden mavi sulara açılacakları günü dört gözle bekliyor.

AĞLAR YENİLENDİ

İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Şahin Çakan sezon öncesinde, "Bu sene denizlerimizin durumu iyi gözüküyor. Karadeniz'de çok güzel palamut, Marmara'da hamsi, Ege'de ise sardalya ve kolyoz bol miktarda. İnşallah iyi bir sezon yaşayacağız" dedi. Balıkçılardan Reis Bahtiyar Kopuz ise, "Denize çıkmaya hazırız, inşallah Cenab-ı Hak hayırlı bir sezon verir, biz de halkımıza taze balık yediririz" diye temennide bulundu. 30 yıllık balıkçı Sedat Özbalık, 1 Eylül'ü heyecanla beklediklerini belirterek, "Ağlarımızı yeniledik, teknelerimizi boyadık, bakımlarını yaptık, çürüyen yerleri değiştirdik. İnsanların daha sağlıklı balık yemeleri için buz makinelerini ve jeneratörleri yeniledik. Umarız bereketli bir sezon olur" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.