Dolar 32,5334
%0.26
Euro 34,7353
%0.04
Altın 2.489,160
%1.09
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Egeli 396 genç hekim göreve hazır

Egeli 396 genç hekim göreve hazır

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitiren 396 genç doktor, düzenlenen mezuniyet töreniyle mesleğe adım attı.

  • Ege Postası
  • 24.06.2019 - 11:10

Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatroda düzenlenen Tıp Fakültesi mezuniyet törenine, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz,  Kızılay Bornova Şube Başkanı Cemil Kurkut, 57. Topçu Tugayı Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Türker, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Başhekim Prof. Dr. Tuncay Göksel, dekan ve başhekim yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende mezun olan hekimlere seslenen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, tıp eğitiminin usta-çırak ilişkisi ile gerçekleştiğini belirterek, "Sevgili genç arkadaşlarım; bu ülkenin aydın insanları olarak hepimizin sorumluluğu çok büyük. Bizler büyük önder Atatürk'ün bu ülkeyi emanet ettiği gençleriz. Onun dediği gibi, hepimiz için, ama özellikle de biz bilim insanları için hayatta gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. Yine Atatürk'ün dediği gibi; 'Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar.' Elbette bunu söylemek ve buna inanmak önemlidir, ama asıl önemlisi bunun gereğini yapmaktır. Bunun gereği de her zaman, durmadan, yorulmadan çalışmaktır, okumaktır, üretmektir, sorgulamaktır, eleştirilmekten korkmamaktır, birey olabilmektir ve her zaman fikri hür vicdanı hür irfanı hür insanlar olmaktır ve öyle insanların yetişmesini sağlamaktır" dedi.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin eğitim olduğunu ifade eden Prof. Dr. Turhan, "Sizler bir yandan mesleğinizde başarılı olmak için çok çalışırken, toplumsal sorunlarımıza, bölgemizdeki, ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmelere de duyarsız kalmayın. Bu ülkeyi çağdaş ve gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak için gayret etmek en başta sizler gibi bu ülkenin geleceği olan aydın gençlerin görevidir. Sevginiz, umudunuz ve yaratıcılığınız hep sürsün. Sizleri çok seviyoruz. Yolunuz açık ve aydınlık olsun" diye konuştu.

'EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİR MARKADIR'

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün ise "Bugün, burada bizlerin ve sizlerin gurur duyacağı birçok neden var. Türkiye'nin incisi İzmir'de, Ülkemizin en güzide üniversitelerinden birisi olan Ege Üniversitesi'nden mezun olmak büyük bir şans ve ayrıcalıktır. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi bir markadır. Sizler 64 yıllık köklü bir geleneğin içinde yetişen en genç fidanlarımızsınız. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ailesini böylesine önemli ve değerli bir konuma getiren yöneticilerimize, sizleri yetiştiren tüm öğretim üyelerimize, sizin gibi başarılı evlatları fakültemize kazandıran değerli ailelerinize minnettarlığımızı ve teşekkürlerimizi sunuyorum. Sizleri de en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

EÜ Tıp Fakültesi'nin, Türkiye'nin kaliteli tıp eğitimi veren kurumlar arasına yerini aldığını belirten Prof. Dr. Gürgün, "Fakültemizin  kalitesi ikinci kez onaylanarak 2023 yılına kadar da belgelendi. Tıp Eğitimimiz, yurt dışında da örnek model olarak bilinmektedir. Öyle ki bu yıl Azerbaycan Hükümeti, tıp eğitimimizin bir benzerinin ülkelerinde kurulması için Ege Üniversitesinden istekte bulunmuştur. Buna benzer projelerimiz de devam etmektedir, edecektir" dedi.

'SİZLER SADECE HEKİM DEĞİLSİNİZ'

Genç hekimlere seslenen Prof. Dr. Cemil Gürgün şöyle konuştu:

"İyi hekimlik adına bütün bu temel ögeleri kazandırdığımıza inandığımız sizleri artık iyi birer hekim olarak uğurluyoruz. Bu değerli mesleğe, yüce hekimlik mesleğine bugün, bu dakika ilk adımlarınızı atıyorsunuz. Vatan bayrağının dalgalandığı her yerde, mesleğinizi layıkıyla yapacağınızdan ve Ege Üniversitesi'nden mezun olmanın gururuyla bizleri en güzel şekilde temsil edeceğinizden hiç kuşkumuz yoktur. İşte Ege'li birer doktor olarak sizlere kazandırmaya çalıştığımız bu özellikleri tüm meslek yaşantınızda uygulayabilmenizi yürekten diliyoruz."

Törende 59. Dönem birincisi Dr. Güzide Kofalı da dönem arkadaşları adına tüm eğitim sürecini değerlendiren bir konuşma yaptı. Konuşmasında eğitim yaşamı süresine yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Kofalı sözlerini, "Eğer bir kez daha Tıp Fakültesi okuma şansım olsa yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih ederim" diyerek bitirdi.

Dekan Prof. Dr. Gürgün, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem birincisi Dr. Güzide Kofalı'ya, Prof. Dr. Turhan dönem ikincisi Dr. Kutay Durukan'a ve Prof. Dr. Sibel Göksel ise dönem üçüncüsü Dr. Beyza Türe'ye plaket ve diplomalarını takdim etti.

Konuşmaların ardından diplomaları verilen öğrenciler, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz'ün eşiliğinde Hipokrat Andı ile meslek hayatlarına ilk adımlarını attı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.