Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Egekent'te hastanenin kapatılmasına, vatandaş tepkisi

Egekent'te hastanenin kapatılmasına, vatandaş tepkisi

İZMİR'in Çiğli ilçesi Egekent bölgesinde oturan vatandaşlar, bölge devlet hastanesinin açılmasından sonra, semtlerindeki Çiğli Devlet Hastanesi'nin kapatılmasına tepki gösterdi. Hastanelerinin tekrar açılmasını isteyen vatandaşlara, CHP milletvekili Özcan Purçu ile çok sayıda partili de destek verdi İzmir'de vatandaşlar o kurumun kapatılmasına tepki gösterdi

  • Ege Postası
  • 29.09.2016 - 14:20

İZMİR - Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne bağlı semt polikliniği olarak 1992 yılından hizmet vermeye başlanan ardından ardından ek inşaatlarla Çiğli Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye başlayan bina, Çiğli Bölge Hastanesi'nin açılmasından sonra kapatıldı. Burada görevli doktor ve sağlık personelin yeni hastaneye kaydırılmasından sonra buradaki hizmet de, geçen mayıs ayında durduruldu. İmza toplayıp hastanelerinin açılmasını isteyen vatandaşlar, bundan sonuç alamayınca yaşadıklarını protesto, etti. Hastane önünde toplanan ve hizmetin tekrar başlamasını talep eden isteyen vatandaşlara, CHP Milletvekili Özcan Purçu ile çok sayıda partili de destek verdi.

Vatandaşlar adına basın açıklamasını da, Çiğli Devlet Hastanesi Hasta Meclisi Başkanı İrfan Hamarat yaptı. Kapanmadan önce hastanenin yılda 250 bin kişiye hizmet verdiğini söyleyen İrfan Hamarat, "Bunun yanı sıra acil servisinde de ufak operasyonlar yapılıyordu. Bu arada, poliklinik olarak hizmet vereceği açıklanan hastanede 21 Mayıs'tan itibaren hizmet verilmeyeceğini içeren afişlerin de asılmasıyla vatandaşlar, buraya gelmemeye başladı. Bu nedenle hasta sayısı düştü. Bu gelişme bahane edilerek hastanemiz tamamen kapatıldı. Burasının kapanmasıyla bölge halkımız mağdur edildi. Buradan iki minibüsle hastaneye gitmek zorunda kalan insanlarımız gece acil durumlarda da bu kez 50 TL taksi ücreti vermek durumunda kalıyorlar. Yaşlı nüfusun yoğun olduğu Egekent'te doktora ulaşmak bu kadar zor olmaması gerekir. Bu nedenle hastanemiz en azından semt polikliniği olarak hizmet versin" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.