Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.489,650
%0.21
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege'yi Lodos vurdu

Ege'yi Lodos vurdu

Ege Bölgesi il ve ilçelerinde etkili olan kuvvetli lodos fırtınası hayatı felç etti. Öte yandan kuuvetli rüzgar yalıtım malzemesi yüklü TIR'ı devirdi. Vinç yardımıyla kaldırılan TIR'dan yola az miktarda malzeme saçıldı.

  • Ege Postası
  • 06.01.2017 - 15:57

Manisa'da etkili olan kuvvetli lodos fırtınası yalıtım malzemesi yüklü TIR'ı devirdi. Vinç yardımıyla kaldırılan TIR'dan yola az miktarda malzeme saçıldı.

İzmir'in Tire İlçesi'ndeki bir fabrikadan yüklediği yatılım malzemelerini bugün saat 11.00 sıralarında Manisa'nın Karaağaçlı Mahallesi'ne götürmek üzere yola çıkan Hüseyin Özeger yönetimindeki 35 N 8178 plakalı çift dorseli TIR, fırtına nedeniyle zor anlar yaşadı. Şoför Özeger, Manisa Çevreyolu'na geldiğinde saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan lodos fırtınası nedeniyle direksiyon kontrolünü yitirdi. Savrulan TIR devrildi.

TIR şoförü Özeger kazayı şans eseri yara almadan atlattı. Devrilen TIR'dan her biri yaklaşık 2 metre boyunda 1 metre enindeki az miktardaki poşetlenmiş yalıtım malzemesi yola saçıldı. TIR ve yola saçılan yalıtım malzemeleri vinç yardımıyla kaldırılırken, yaklaşık 1 saat kapalı kalan yolda trafik normal seyrine döndü. 

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Denizli'de şiddetli rüzgar etkili oldu

Denizli'de saatteki hızı 50 kilometreye kadar çıkan rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor.

Denizli'de gece geç saatlerde başlayan şiddetli rüzgar, kenti etkisi altına aldı. Saatte 50 kilometre hıza ulaşan rüzgar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından teleferik seferleri durduruldu. Etkili olan lodos sebebiyle evlerin kiremitleri uçtu. Vatandaşlar ise yolda yürümekte güçlük çekti. 

Denizli Meteoroloji Müdürlüğü, şiddetli rüzgarın gün boyu etkisini göstereceğini belirtti. Meteoroloji yetkilileri ağaç devrilmesi ve çatı uçması ve soba zehirlenmeleri gibi tehlikelere karşı vatandaşları uyardı.

Pazaryerinin çatısı rüzgardan araçların üstüne çöktü

Aydın'ın Söke İlçesi'nde kapalı pazaryerinin saç çatısı, şiddetli fırtına nedeniyle park halindeki araçların üstüne çöktü. Üç otomobil, çöken çatı yüzünden hasar gördü.

Söke'nin Bağarası Mahallesinde salı günleri kurulan semt pazarının saç çatısı, şiddetli fırtınaya dayanamadı. Saat 14.00'te aniden çıkan şiddetli fırtına kapalı pazaryerinin çatısını çökertti. Çatı pazaryerinde park halinde bulunan otomobillerin üstüne düştü. Çökme sonucunda 4 otomobilde maddi hasar meydana geldi. Pazaryerinin üstünün çökmesi halinde çevrede kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Vatandaşlar fırtına sonrasında Aydın Büyükşehir Belediye ekipleri çalışma başlattı. 

Şiddetli rüzgar ağaçları kökünden söktü

Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde sabahtan etkili olan şiddetli rüzgar, dev çam ağaçlarını kökünden söktü. 

Koçarlı'nın Orhaniye Mahallesi'ne giden yolun kenarında bulunan dev çam ağaçları, bu sabah saatlerinde çıkan şiddetli rüzgar nedeniyle kökünden söküldü. Ağaçların devrilmesiyle yol ulaşıma kapandı. Koçarlı Belediyesi ekipleri, müdahale ederek ağaçları yoldan iş makineleriyle kaldırdı; yolu kısa sürede ulaşıma açtı. Ağaçların devrildiği sırada yoldan kimsenin geçmemesi olası bir yaralanmayı engelledi.

EKİPLER HAZIR BEKLİYOR

Koçarlı Belediye Başkanı CHP'li Mutlu Öztürk, "Son günlerde meteoroloji uyarılarını dikkate alarak herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için belediye ekiplerimiz her an hazır beklemektedir. Bugünde fırtınanın ağaçları devirdiğini bilgisine ulaşınca anında müdahalede bulunduk. Yolu ekiplerimiz kısa sürede açtı. Herhangi bir can veya mal kaybının olmayışı bize sevindirdi" dedi.

Devrilen ağaçlar Spil yolunu kapattı

Manisa'da 80 kilometre hızla esen lodos, birçok yerde ağaçları devirdi. Devrelip Spil Dağı yolunu kapatan ağaçları, Şehzadeler Belediyesi ekipleri keserek kaldırdı.

Şehzadeler Belediyesi, Manisa genelinde etkili olan lodos nedeniyle oluşturduğu kriz masasıyla yaşanan olumsuzluklara müdahale etmeye başladı. Hava şartlarının normale dönene kadar ekiplerin hazır bir şekilde bekleyeceklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, "Halkımızın hiçbir olumsuzluk yaşamaması için görevimizin başında olacağız" dedi. Vatandaşlara zağrı yapan Başkan Çelik, "Vatandaşlarımızdan ricamız, kendi mahallelerinde ya da herhangi bir yerde gördükleri olumsuzlukları 444 90 45 'beyaz masa' birimimize bildirmeleridir. Bu şekilde olaylara daha hızlı bir şekilde müdahale etme şansımız olacaktır. Şehzadeler Belediyesi olarak olumsuz hava şartları normale dönene kadar kriz masası ekiplerimiz sürekli nöbette olacaklar. Ayrıca lodos nedeni ile soba kullanan vatandaşlarımızın da dikkatli olmalarını istiyoruz" dedi.

Bodrum'da rüzgar hayatı olumsuz etkiledi

Bodrum'da dün akşam başlayıp sabahtan itibaren etkisini artıran lodos, hayatı olumsuz etkiliyor. Sahil kesimindeki restoran, kafeterya ve evlerde su baskınları oldu. Ahşap iskeleler ise rüzgardan parçalandı.

Bodrum'da dün akşam başlayan rüzgarın saatteki hızı, 60 kilometreye ulaştı. Muğla Valiliği, Sahil Güvenlik, Liman Başkanlığı ve zabıta ekiplerinin, öncesinde yaptığı şiddetli rüzgar uyarısı sayesinde, teknelerin liman ve kapalı koylara alınmasıyla batma olayı olmadı. Ancak bazı balıkçı kayıkları ve bir tur teknesi, karaya sürüklendi. Güllük'ten İsrail'e kuru yük götüren gemiler, Kara Ada önlerine sığınmak zorunda kaldı. Kumbahçe, Paşatarlası ve Gümbet'te dev dalgalar saatlerce sahili dövdü. Sahil kesiminde 6 metreye kadar yükselen dalgalar nedeniyle işyerleri ve evlerde su baskınları oldu. Sandalye ve masalar, denize sürüklendi. Esnaf ise restoran malzemelerini denizden topladı.

Şiddetli lodos ilçede hayatı felç ederken, bazı vatandaşlar da lodosta dev dalgaların fotoğrafını çekti, selfie yaptı. 5 yıl önce Almanya'dan Bodrum'a yerleşen 42 yaşındaki Hülya Wunderlich, "Bodrum gördüğünüz gibi her mevsim güzel şiddetli lodos bile harika manzaralar yaratıyor. Bu anı yaşatmak için bol bol fotoğraf çekiyoruz" dedi.

Açık denizde dalga yüksekliğinin 4-5 metreye ulaşması nedeniyle Sahil Güvenlik ve Liman Başkanlığı, denizcilere ve balıkçılara sık sık uyarı yaptı. Bölgedeki şiddetli lodosun aralıklı sağanak yağış ile birlikte 2 gün daha etkisini sürdüreceği belirtildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.