Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Üniversitesi'nde Tercih Günleri başladı

Ege Üniversitesi'nde Tercih Günleri başladı

Üniversite adayı gençlere Ege Üniversitesi'nin (EÜ) bölümlerini, eğitim ve sosyal imkânlarını tanıtmak, gençlerin bilinçli tercihler yapmasına yardımcı olmak amacı ile düzenlenen 'EÜ 11. Tercih Günleri' başladı.

  • Ege Postası
  • 24.07.2019 - 10:27

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih telaşı yaşayan öğrenciler ve aileleri, Ege Üniversitesi'nin tüm birimlerinin tanıtıldığı tercih günlerine yoğun ilgi gösterdi. Merkez Kütüphanede gerçekleştirilen Tercih Günleri'ne, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu müdürleri katıldı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tercih Günleri stantlarını ziyaret ederek öğretim elemanları ve üniversite adaylarıyla sohbet etti. Öğrencileri Ege Üniversiteli olmaya davet eden Rektör Budak, tercih yaparken çok dikkatli olmaları her türlü faktörü göz önünde bulundurmaları gerektiğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, "Ege Üniversitesi'nde öğrencilerimizi ve ailelerini ağırlıyoruz. Stantlarımız var, her bir fakültenin yetkili birimleri ve hocaları fakültelerini tanıtıyorlar. Gençler neden Ege Üniversitesi'ni tercih etsinle? Bu sorunun cevabını açıklamak durumundayız. Ege Üniversitesi Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden birisi, 64 yıllık bir geçmişe sahip bir üniversite. İyi bir üniversite olmak zaman ve potansiyel gerektiriyor. Akademik kültür, bilim, eğitim, öğretim birikimi gerektiriyor. Yeni kurulan üniversiteler de önemli tabii ki bizim için, ancak öğrenciler, bu birikime sahip akademik kadronun olduğu üniversiteleri daha fazla tercih ediyorlar. Zaten gençlerimiz artık çok bilinçliler, puanlarına göre hangi üniversiteyi tercih edeceklerini hem aileler hem öğrenciler biliyorlar. Ege Üniversitesi olarak özellikle tıp, eczacılık, diş hekimliği, hemşirelik gibi sağlık alanlarında gerçekten çok iyiyiz ve iddialıyız. Bu alanlarımızın yanı sıra tarım, gıda, enerji, kimya, biyomühendislik bilimlerinde de yetkiniz" diye konuştu.

Reklama ihtiyaç duymayan ve reklam yapmayan bir üniversite olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, "Nitelikli akademik kadromuzun yanı sıra çok yeşil bir kampüsümüz var. Green Metric'te derece alan, yükselişini sürdüren bir kampüs gençlerimizi bekliyor. Farklı fakültelerdeki öğrencilerimiz iç içe, kampüsün havasını, atmosferini, çok iyi bir şekilde yaşıyorlar. Ayrıca spor tesislerimiz, kültür sanat merkezlerimiz artık yenilendi. Öğrencilerimizi Ege Üniversitesi'ne davet ediyoruz, hepsinin hakkında hayırlısı olsun. Her zaman söylüyoruz Egeli olmak ayrıcalıktır" dedi.

EÜ 11. Tercih Günleri kapsamında Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nde oluşturulan alanda 17 fakülte, 5 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, 9 enstitü, 6 bölüm ve 37 araştırma uygulama merkezinin tanıtıldığı stantlar kuruldu. Görevli akademisyenler tarafından üniversite adaylarına; tercih edebilecekleri bölümler ve iş imkânları, üniversitedeki sosyal yaşam ve konaklama gibi konularda bilgiler veriliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.