Dolar 32,3298
%0.24
Euro 35,0481
%-0.21
Altın 2.284,020
%0.28
Bist-100 8,98
%1.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Üniversitesi ile BMC arasındaki protokol şekilleniyor

Ege Üniversitesi ile BMC arasındaki protokol şekilleniyor

İzmir'deki Ege Üniversitesi ile BMC firması, yerli otomobil başta olmak üzere çeşitli işbirlikleri konusunda bir protokol yapma kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 16.12.2017 - 15:03

Geçtiğimiz günlerde İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın başkanlığında Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, BMC İcra Kurulu Başkanı Taha Yasin Öztürk ve Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süheyda Atalay'ın yaptığı ilk toplantıda, üniversite-sanayi işbirlikleri konusunda ilke kararları alındı. Bu çerçevede Ege Üniversitesi ile BMC Firması, yerli otomobil başta olmak üzere çeşitli işbirlikleri konusunda bir protokol yapma kararına vardı.

Yapılacak protokolün hazırlıkları için Ege Üniversitesi'nde ilk toplantı yapıldı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak başkanlığında düzenlenen toplantıya, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süheyda Atalay, ilgili fakülte ve yüksekokullardan öğretim elemanları ile BMC heyeti katıldı. Toplantıda Ege Üniversitesi'nin otomotiv sektöründe yürüttüğü projeler ile bu sektöre yönelik potansiyeli masaya yatırıldı. Toplantı sonunda iki kurum arasında bir koordinasyon kurulu oluşturulmasına karar verildi.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, "Ege Üniversitesi İzmir ve Bölgenin ekosistemine üniversite-sanayi işbirliğinin ilk örneklerini sunan bir bilim yuvası. Ege Teknopark; nüveGE Kuluçka Merkezi ve EÜ EBİLTEM-TTO ofisimiz ile bu geleneği sürdürerek ülkemiz ekonomisine yüksek katma değerli ürünler kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda BMC ile yapacağımız işbirliği iki kuruma ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır. Üniversite- sanayi işbirliğinde marka olan üniversitemize yeni bir işbirliği daha kazandıracak olmanın ve ülke ekonomisine yapacağımız yeni katkıların mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz" dedi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.