Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Patoloji'ye dünya standartlarında laboratuvar

Ege Patoloji'ye dünya standartlarında laboratuvar

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı'na çağın gereksinimlerine uygun, Sağlık Bakanlığı'nın kalite ve verimlilik değerlendirmelerinden tam puan alan laboratuvar kazandırıldı. İlk kez uygulanan ve özel sektörün işbirliğinde 15 milyon TL bütçe ile yenilenen laboratuvarda dünya standartlarında hizmet verileceği bildirildi. Ege'ye dünya standartlarında laboratuvar

  • Ege Postası
  • 14.08.2019 - 12:36

Ege Üniversitesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Laboratuvarı açılışına Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Göksel, EÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Ali Veral, Prof. Dr. Yavuz Anacak, Prof. Dr. Bilgin Arda, Prof. Dr. Yüksel Atay, Prof. Dr. Murat Ersel, Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Taner Akalın, Laboratuvar sorumlusu Prof. Dr. Funda Yılmaz Barbet, bir biyomedikal ürünler firmasının yönetim kurulu başkanı Şaban Şahbaz, akademisyenler ve anabilim dalı çalışanları katıldı.

Laboratuvar açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, "Yeni bir laboratuvarı daha üniversitemize kazandırdık. Burada özel teşebbüs ve kamu iş birlikteliğinin örnek bir uygulamasını gerçekleştirdik. Yaptığımız işbirliği çerçevesinde firma, 15 milyon liralık bir yatırımla laboratuvar için gerekli olan ekipmanları, doku test cihazlarını aldı. Biz, verdiğimiz sağlık hizmeti karşılığında Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan aldığımız maddi geri dönüşleri firmaya ödeyerek zaman içerisinde bu ödemeyi yapacağız. Bu işbirliği şunu gösteriyor: Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hocalarımız, ülkemizin ve dünyanın ekonomik koşullarına rağmen bölgemize, ülkemize ve insanımıza şifa vermek adına yeni iş modelleri geliştirebiliyorlar. Hocalarımızı tebrik ediyorum. Yeni laboratuvarımızın Sağlık Bakanlığımızın yaptığı denetimlerden de tam not alması bizleri mutlu etti. Hastanemizin Sağlık Bakanlığı tarafından 'A Plus' grubuna yükselmesinde modern laboratuvar altyapımızın önemli payı var. Bu başarıdan dolayı gurur duyuyoruz" dedi.

HEDEF: DİJİTAL PLATFORM

Yeni pataoloji laboratuvarını daha ileriye taşıyacak projeler üzerinde çalışmaya devam edeceklerini belirten Rektör Prof. Dr. Budak, "Yakın zamanda dijital patoloji laboratuvar altyapısına geçmeyi planlıyoruz. Teşhis ve tanıyı elektronik ortamda uluslararası arenada ya da bilim insanları düzeyinde platformlarda paylaşıp birlikte en doğru kararı vermek adına da ciddi bir platform oluşturmayı planlıyoruz. Bu düşüncelerle Tıbbi Patoloji Anabilim Dalımıza bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

YENİ LABORATUVARDA ÇALIŞAN SAĞLIĞI GÜVENDE

Yeni laboratuvarda oluşturulan alt yapı ve havalandırma sistemi ile laboratuvar ortamındaki ağır kimyasalların çalışma ortamından etkin bir şekilde uzaklaştırılması sağlandı. Yeni cihazlar sayesinde incelenecek dokular ise tam otomatik makinelerde işlem görecek. Özel kamera sistemi bulunan laboratuvarda eğitim materyalleri de hazırlanabilecek. Ayrıca yapılan işlemler anında hastane bilgi sistemine aktarılıp kaydedilebilecek. Kimyasal atıklar el değmeden atık ünitesine aktarılacak. Böylece kaliteli sağlık hizmeti sunulurken çalışan sağlığı ve güvenliğine de özen gösterilecek. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.