Dolar 32,5875
%0.23
Euro 34,8237
%0.46
Altın 2.415,190
%-0.73
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege'nin iki yakası festivalde buluşacak

Ege'nin iki yakası festivalde buluşacak

Çeşme'de 25 yıl aradan sonra düzenlenecek festivalde "Ege'nin İki Yakası" temasıyla Türkiye-Yunanistan buluşması yaşanacak 25 yıl sonra yine, yeniden

  • Ege Postası
  • 28.08.2019 - 14:24

İzmir'de 25 yıl aradan sonra yeniden organize edilen Çeşme Festivali, Türkiye ve Yunanistan'dan sanatçıların katılacağı etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Çeşme'nin turizmde adını duyurmaya başladığı 1980'lı yıllarda düzenlenmeye başlanan ve dünyaca ünlü sanatçıların sahne aldığı Çeşme Festivali, 1994 yılında kapılarını kapatmasından 25 yıl sonra yeniden organize ediliyor.  

Festival kapsamında, bu yıl 18-22 Eylül'de Ilıca, Alaçatı, Ildırı, Çiftlikköy, Reisdere gibi ilçenin farklı köşelerinde "Ege'nin İki Yakası" temasıyla etkinlikler düzenlenecek. 

Festivalle ilgili Yunanistan'dan gelen sanatçıların katılımıyla Çeşme'deki bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ekrem Oran, festivalin ilçenin kültür tarihinde özel bir önemi olduğunu, kendisinin de gençliğinde festivalde rehber olarak görev aldığını aktardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Turistik Otelciler Birliği, Çeşme Esnaf Odası ve Alaçatı Turizm Derneğinin katkılarıyla düzenlenen festivalde Türk ve Yunan sanat dünyasından önemli isimleri ağırlayacaklarını belirten Oran, tüm konser ve etkinliklerin ücretsiz olacağını söyledi. 

Oran, "Bölgenin en güzel zamanı eylül ayıdır. İyon, Lydia, Pers, Pergoman Krallığı, Roma, Bizans, Osmanlı gibi sayısız medeniyetleri ile zengin kültürüne tanıklık edeceğiniz tarih, sanat ve lezzet dolu bir keşif yolculuğuna tüm halkımızı bekliyoruz. Bir mavi büyü ile birbirine bağlanmış, ortak kaderleri, zengin kültürleri ile iki güzel milletin Çeşme'deki buluşmasına sizleri de çağırıyoruz" dedi.

Başkan Oran festival boyunca otel konaklamalarının ve feribot ücretlerinin yüzde 50 indirimli olacağını belirterek, şöyle dedi:

"Festivalimiz boyunca ÇEŞTOB'a bağlı olan otellerde festival boyunca vatandaşlara yüzde 50 indirim uygulanacak. Feribot ücretleri de yüzde 50 indirimli olacat. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Turistik Otelciler Birliği, Çeşme Esnaf Odası ve Alaçatı Turizm Derneği'nin de katkılarıyla gerçekleştireceğimiz Çeşme Festivali'nde Ilıca, Alaçatı, Ildırı, Çiftlikköy, Reisdere gibi Çeşme'nin her köşesinde gün boyu devam edecek etkinliklerin ardından Türk ve Yunan sanat dünyasının önemli isimlerini festival sahnemizde misafir edeceğiz. Beş gün devam edecek festivalimizin tüm konser ve etkinlikleri ücretsiz olacak. Hüsnü Şenlendirici, Yeni Türkü, Cafe Aman İstanbul, Şinadika, ve Kırıka,  Yunanistan'dan ise Eleftheria, Arvantaki, Solon Lekkas gibi müzik grupları ile Maria Ekmekçioğlu, Georgia Kofinas gibi ünlü şeflerin yemek atölyeleri, Sunay Akın ile Ege Öyküleri, Ankara Devlet Opera ve Balesi'ni sergileyeceği 'Zorba' gösterileri de Çeşme Festivalimize zenginlik katacak."

Oran, "Her yıl genişleyerek büyüyeceğine inandığımız bu festival ile Çeşme Yarımadası'nda tarih, dans, müzik, kültür ve yemek buluşmalarına ev sahipliği yapacak, farklı temalar ile her yıl dünyanın dört bir köşesine dostluk köprüleri kuracağız." dedi.

Avrupa Sörf Şampiyonası da Çeşme'de yapılacak. Şampiyonanın yüklenicisi milli sörfçü Çağla Kubat, 15 ülkeden 116 sporcunun başvuru yaptığını söyledi.

Festivalde sahne alacak bazı Yunan sanatçılar da tanıtım toplantısında mini bir konser sundu.

(DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.