Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Mahallesi için yeni tarih 3 Ağustos

Ege Mahallesi için yeni tarih 3 Ağustos

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak'ta 7 hektarlık alanda gerçekleştireceği dev kentsel dönüşüm projesinde yeni ihale tarihi belli oldu. Roman vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Ege Mahallesi'ndeki ilk etap projesinde iptal edilen ilk ihalenin ardından 3 Ağustos tarihinde ikinci ihale gerçekleşecek İlk ihale iptal edilmişti

  • Ege Postası
  • 17.07.2017 - 10:19

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ege Mahallesi'nde yeni bir dünya yaratacak kentsel dönüşüm projesi önceki hafta iptal edilen ilk ihalesinin ardından gözler bir kez daha belediyeye çevrildi. Büyükşehir Belediyesi'nden, projenin yapımı için beklenen ilan da geldi.

PROJE İKİNCİ KEZ İHALEYE ÇIKACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz haftalarda Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde ilk kazmayı vurmak için birinci etap ihalesine çıktı. 7 hektar büyüklüğündeki dönüşüm alanının 9 bin 319 metrekare alandaki adada ticaret, ofis, konut bloğu ile 2 adet konut B bloğu için yapılan ihaleye istenen teklifler gelmedi. Proje alanındaki hak sahiplerinin tapularını devir alan ve yapım ihalesini gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm hazırlıkların tamamlandığı proje alanı için ilk ihaleyi zoraki olarak iptal ederken, gözler yapılacak yeni ihaleye çevrildi.

EGE MAHALLESİ İÇİN KRİTİK TARİH 3 AĞUSTOS

Büyükşehir Belediyesi proje için ikinci kez ihaleye çıkma kararı alırken, beklenen duyuru da geldi. Yaklaşık maliyeti 332 milyon 729 bin 856 lira olarak belirlenen Ege Mahallesi'ndeki dönüşüm çalışmasının aynı bedelle bir kez daha ihalesine karar veren Büyükşehir Belediyesi, 1'inci etap yapım işi için 3 Ağustos 2017 tarihindeki encümen toplantısında gelen teklifleri değerlendirecek. Yapılacak ön değerlendirmenin ardından 10 Ağustos tarihinde ise mali teklifler açılacak ve nihai karar açıklanacak. "Kat Karşılığı Anahtar Teslimi İnşaat Yapım İşi" için yapılacak kapalı teklif usulü ihalede geçici teminat aynı şekilde 9 milyon 981 bin lira olacak. İhaleye katılmak isteyen istekliler 500 lira karşılığında belediyeden dosya alabilecek. Projenin ilk etabı kapsamında, Ege Mahallesi'ndeki toplam 9 bin 319 metrekarelik arazide 74 bin metrekare inşaat alanına yeni konutlar yapılacak.

PROJE MAHKEMELİK OLMUŞTU

Yüzde yüz uzlaşma sağlanan ancak, Ege Mahallesi Ev Sahipleri Derneği ve 5 hak sahibinin, projenin yapımına olanak veren İzmir Valiliği'nin 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Gerekli Değildir' kararına belediyenin hazırladığı imar uygulamalarının iptali için dava açmasıyla krize yol açan proje, iptal edilen ilk ihale nedeniyle yaklaşık bir aylık gecikmeye uğramıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.