Dolar 32,3193
%0.21
Euro 35,0844
%-0.11
Altın 2.301,270
%1.04
Bist-100 9,07
%2.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege-Koop Başkanı Aslan'dan çağrı: Büyükşehir maske dağıtmalı!

Ege-Koop Başkanı Aslan'dan çağrı: Büyükşehir maske dağıtmalı!

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla ilgili olarak belediyelere hastanelerde korona virüs tedavisi süren hasta yakınlarının ihtiyaçlarını karşılanmasına öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Ege Postası
  • 05.04.2020 - 13:07

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamaya göre Türkiye’de en çok vaka görülen iller arasında ikinci sırada İzmir var. İzmir'de koronavirüs kaynaklı vaka sayısı 1105, ölüm sayısı ise 27 olarak açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 60-65 yaş üstüne ve ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak gıda yardımları yaptığını belirten Aslan “Korona tedavisi süren hasta yakınlarına bu konuda öncelik verilmeli. Özellikle hasta yakınlarına eldiven, maske, kolanya ve dezenfekten desteği verilmesi hayati önem taşıyor” dedi.

“Büyükşehir maske dağıtmalı”
Toplu ulaşımda maske zorunluluğunun getirildiğini hatırlatan Aslan, sosyal mesafenin korunduğu kapalı ortamlarda, temas ihtimalinin olduğu dış alanlarda maske kullanımının önemli olduğunu söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs durakları, metro istasyonları, vapur iskelelerinde “ücretsiz” maske dağıtması çağrısında bulunan Aslan "Fahiş fiyata hala maske satışı yapılıyor. Hem bunun önüne geçilmiş olur hem de vatandaşlarımızın sağlığı korunmuş olur" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs salgınıdan olumsuz etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere “gıda” ve “nakdi” yardım yapmasının yaşamsal değerde olduğunu belirten Aslan "İzmir; İstanbul’dan sonra, koronavirüs salgınından en çok etkilenen ikinci büyük şehrimiz. Yardımların ve yapılan hizmetlerin de, bu ağırlıkta olması gerekir. Sorumlu yurttaş olarak bizler; kurallara ve alınan kararlara eksiksiz” uyalım, sosyal izolasyona, hijyen kurallarına özen gösterelim. Devletimiz de, belediyelerimizin de sosyal devlet olmanın bilinci ve sorumluluğuyla vatandaşlarımızı yaşanan krizin olumsuz etkisinden korumaları gereğini bir kez daha vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.