Dolar 32,5034
%0.29
Euro 34,5447
%0.15
Altın 2.495,650
%0.5
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege derbisinde zafer Altay'ın

Ege derbisinde zafer Altay'ın

TFF 1. Lig 15. haftasında Altay, evinde Akhisarspor'u 2-1 yenerek 3 maçta hanesine 9 puan yazdırdı. 7. dakikada 1-0 geriye düşen İzmi ekibi, mücadeleden üstün ayrılan taraf oldu.

  • Ege Postası
  • 19.12.2020 - 21:14

TFF 1'inci Lig'in 15 haftasında Altay, evinde Akhisarspor'la karşı karşıya geldi. Saat 19.00'da başlayan mücadeleyi Bülent Birincioğlu yönetti. Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda oynanan Ege derbisinin kazananı Altay oldu.

Bu maç öncesi son iki maçını kazanan Altay, Akhisarspor'u da 2-1'lik skorla geçerek 3'te 3 yaptı. 

İzmir temsilcisinin gollerini 36. dakikada penaltıdan Adrien Regattin, 81'de Thiam'dan geldi. 

Akhisarspor'un maçta tek golünü ise 7. dakikada Çekdar Orhan attı. 

Ege derbisinde 7. dakikada 1-0 geriye düşen Altay, önce beraberliği ardından galibiyeti getiren golleri yakaladı.

Altay yükselişini sürdürürken, Akhisarspor ise tehlikeli bölgeden uzaklaşmadı. 

Bu maç ile son 3 maçını kazanan Altay puanını 26'ya çıkarırken, Akhisarspor 13 puanda kaldı. 

Ligde zirveyi gözünü diken Altay rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. 

Akhisar, 4. deplasman mağlubiyetini devam ettirdi. 

İki takım futbolcuları, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve TFF 1. Lig Kulüpler Birliğinin aldığı kararla müsabakanın başlangıcından sonra olduğu yerde bekleyerek yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle yayıncı kuruluşu protesto etti.

MAÇTAN DAKİKALAR 

7'nci dakikada Akhisarspor öne geçti. Ceza sahası içi sol çaprazdan Çekdar'ın sert şutunda top yan direğe de çarparak ağlara gitti: 0-1.

12'nci dakikada sağdan Akhisarspor ceza sahasına giren Kappel'in ortasında kaleci Lukac son anda Paixao'dan önce topu çelip golü önledi.

21'inci dakikada konuk ekipten Onurcan'ın sağdan yerden şutunda top kaleci Cihan'da kaldı.

36'ncı dakikada Altay skora denge getirdi. Doğukan ceza sahasında Altaylı Berkay'ı indirince Hakem Bülent Birincioğlu penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Regattin, Lukac'ı avladı: 1-1.

43'üncü dakikada soldan Regattin'in ortasında arka direkte Lokman bomboş pozisyonda topu kafayla auta yolladı.

İlk yarı 1-1 bitti.

67'nci dakikada Altay'ın sağdan kazandığı serbest vuruşta Erhan'ın ceza sahasına ortaladı. Lukac'ın yumrukladığı topu Lokman kafayla tamamladı, meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

70'inci dakikada Akhisar tehlikeli geldi. Sağdan Alperen'in ortasında arka direkte Vrsajevic içeri çevirdi, Hadzic'in kafa şutunda kaleci Cihan topu çizgiden kornere tokatladı.

72'nci dakikada bu kez Altay gole yaklaştı. Soldan Ziya'nın yerden ortasında altı pasta Paixao plaseyi yaptı, kaleci Lukac yakın mesafeden gole izin vermedi.

81'inci dakikada Altay öne geçti. Sağdan Erhan'ın kullandığı kornerde arka direkte Hadzic'in ayağından seken topu altı pasta Thiam filelere yolladı: 2-1.

Altay maçı 2-1 kazandı.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Bülent Birincioğlu, Muhammet Yumak, Cemil Tunç

Altay: Cihan Topaloğlu, Tolga Ünlü, Lokman Gör, Berkay Sülüngöz, Özgür Özkaya, Kappel, Harun Alpsoy (Dk. 35 Yılmaz Özeren), Thiam, Regattin (Dk. 59 Ziya Alkurt), Erhan Çelenk (Dk. 88 Scuk), Paixao (Dk. 88 Gnanduillet)

Akhisarspor: Lukac, Vrsajevic, Alperen Babacan, Doğukan Nelik, Musa Nizam, Çekdar Orhan, Ali Kaan Güneren, Rotman, Kadir Keleş, Onurcan Güler, İrfan Hadzic (Dk. 84 Mert Efe Çölbeyi)

Goller: Dk. 7 Çekdar Orhan (Akhisarspor), Dk. 36 Regattin (Penaltıdan), Dk. 81 Thiam (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 12 Vrsajevic, Dk. 81 İrfan Hadzic, Dk. 82 Lukac, Dk. 87 Onurcan Güler (Akhisarspor), Dk. 81 Berkay Sülüngöz (Altay)

Maçın ardından

Altay Teknik Direktörü Yücel İldiz: Hedefe doğru gideceğiz

TFF 1. Lig'de 1-0 geriye düştüğü müsabakada Akhisarspor'u 2-1 mağlup eden Altay'ın teknik direktörü Yücel İldiz, "Zorlukları aşarsanız hedefleri yakalarsınız, biz de her maç zorlukları aşa aşa inşallah hedefe doğru gideceğiz." dedi.

İldiz, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, Akhisarspor'un iyi bir kadroya sahip olmasına rağmen sıkıntılı bir süreçten geçtiğini kaydetti. İyi gidişatlarını sürdürdükleri için mutlu olduklarını aktaran İldiz, şunları söyledi:

"90 dakika boyunca hem oyunu istedik hem skoru istedik ama nasıl olduğunu anlamadığımız bir şekilde gol yedik. Bütün bunlara rağmen oyun disiplininden kopmadık. Futbol oynamaya çalıştık. Rakibimiz de direnmeye çalıştı. Golleri bulduk ama sonuçlandırmada beceriksizdik. Çok daha farklı bir skor olması gerekirdi. Camia olarak maç sonundaki tablo bize yakışan bir tabloydu. Başkanımız iyileşti ve tribündeki yerini aldı."

İldiz, hedefi olan takımlar için her müsabakanın zor olduğunu belirterek, "Zorlukları aşarsanız hedefleri yakalarsınız, biz de her maç zorlukları aşa aşa inşallah hedefe doğru gideceğiz." diye konuştu. 

Mesut Dilsöz: Kısıtlı bir kadromuz var

Akhisarspor Teknik Direktörü Mesut Dilsöz, müsabakaya iyi başladıklarını ve öne geçtiklerini daha sonra da pozisyonlar ürettiklerini kaydetti. İkinci yarıya kötü başladıklarını belirten Dilsöz, şunları ifade etti:

"Kısıtlı bir kadromuz var, çok fazla oyuncu değişikliği yapamıyoruz. Kulübümüzdeki oyuncuların üçünü bu hafta profesyonel yaptık. Yediğimiz golde de pozisyon sanırım auttu. Geçen hafta da hakemlerin skora büyük etkisi vardı bizim aleyhimize, bu hafta da takdir haklarını rakipten yana kullandılar. Giresunspor maçına hazırlanacağız. Elimizde kısıtlı bir kadro var, transfer dönemi yaklaşıyor, belirsizliklerle de mücadele ediyoruz."

Dilsöz, bir galibiyete çok ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, Giresunspor maçında 3 puan için mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.