Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege'deki Karadenizlilerden kirlilik uyarısı

Ege'deki Karadenizlilerden kirlilik uyarısı

Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Özyar, "Yeterli önlem alınmadığı için Karadeniz ve çevresinde canlı yaşamı tehlike altına girdi" dedi.

  • Ege Postası
  • 31.10.2019 - 15:18

Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Özyar, yeterli önlem alınmadığı için Karadeniz ve çevresinde canlı yaşamının tehlike altına girdiğini ileri sürdü.

31 Ekim Dünya Karadeniz Günü nedeniyle dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Özyar, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu taraf ülkelerin 1992 yılında "Karadeniz'in Kirliliğe Karşı Korunması" sözleşmesini imzaladığını hatırlattı.

Sözleşmeye rağmen ilgili ülkelerin Karadeniz'in korunması için yeterli çabayı göstermediğini savunan Özyar, "Karadeniz'e, akarsular ve deniz araçlarıyla kimyasal atıklar da dahil her türlü atık bırakılıyor. Yeterli önlem alınmadığı için Karadeniz ve çevresinde canlı yaşamı tehlike altına girdi. Karadeniz ve kıyıları gün geçtikçe daha da kirleniyor. Bundan dolayı sözleşmeye imza atan ülkelerden sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz." diye konuştu. 

Özyar, Karadeniz'deki kirliliği yakından takip etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.