Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Akdeniz’in yıldızı olmalı…

Ege Akdeniz’in yıldızı olmalı…

EGEV Başkanı Susam büyük ses getiren ekonomik forumda alınan kararların takipçisi olacaklarını belirterek, forumda temeli atılan 2 Yaka 1 Deniz vizyonu çerçevesinde yeni projeler hazırlayacaklarını da söyledi. Forum bitti sıra projelerde…

  • Ege Postası
  • 27.10.2017 - 10:15

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın bu yıl ilk kez düzenlediği Ege Ekonomik Forumu büyük ses getirdi. Ege Ekonomik Forumu’nun bugüne kadar İzmir’de yapılan en kapsamlı ve en geniş katılımlı toplantılardan biri olduğunu belirten EGEV başkanı Mehmet Ali Susam, İzmir’in güçbirliği altında başarıyla gerçekleştirdiği forumda alınan kararların takipçisi olacaklarını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanısıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitri Papadimitriou, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklığlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in de katıldığı zirve iki gün sürdü.

Öztürk: Yeni İpekyolu'nda Ege mutlaka yer almalı

Oldukça görkemli geçen forumda turizmden spora, enerjiden lojistiğe kadar A’dan Z’ye bölgeye kazanım sağlayacak her konunun ele alındığını kaydeden EGEV başkanı Mehmet Ali Susam, ‘2 Yaka 1 Deniz’ vizyonunun temelini attıklarını söyledi.

Refahın anahtarı ekonomi  

Ege Bölgesi’nin tarihten bu yana sosyal ve ticari hayatta önemli konumlarda bulunduğuna da dikkat çeken EGEV başkanı Susam, ‘Yunancadan gelen Ekonomi kelimesinin ilk kullanıldığı yerdir Ege Bölgesi. Avrupa ile Kafkasların, Asya’nın, Batı Anadolu’nun köprüsü İpek Yolu’nun en gözde duraklarındandır İzmir. Limanı ile tarih boyunca iki kıtaya ticari köprü olmuştur. Bizim amacımız Ege’ye yeniden tarihi misyonunu kazandırmaktır.

Ege Bölgesi’nin ekonomik potansiyeli, imkanları çok zengindir. Turizmden yenilenebilir enerjiye, organik tarımdan sanayiye her alanda kentimizi, bölgemizi insanlarımızı hareketlendirebildiğimiz, sahip olduğumuz fırsatları kullanabildiğimiz ölçüde ülke kalkınmasına ve refahına da katkı veririz.’ diye konuştu.

Ege Refah denizi olmalı

Ege Bölgesi ile Yunanistan arasındaki işbirliklerini de geliştirmek istediklerini kaydeden Susam, ‘Türkiye ile Yunanistan bu coğrafyanın ortak mirasçılarıdır. Dilleri ve dinleri dışında yaşam tarzları, sosyal ve kültürel yapıları açısından birbirine çok benzeyen iki kardeş toplumdur. Biz aynı denizi paylaşıyoruz. Ege Denizi’nin iki tarafındaki fırsatları bir araya getirip aktifleştirmek istiyoruz. Ege Denizi,  ‘Refah Denizi’, ‘Barış Denizi’ olmalıdır. Bunun için ekonomik işbirliği yapmalıyız. Bunun için forumumuza 2 Yaka 1 Deniz vizyonu çizerek Ege Denizi’nin iki yakasının avantajlı olduğu fırsat pencerelerini ele almak istedik. Çünkü ekonomi birleştirir. Siyasetten, sosyal olaylardan doğan gerginlikleri örter, barış ortamını ihdas eder. Biz ekonomiye sığınarak karşılıklı refahı ve kalkınmayı arayabiliriz. İşte bu nedenlerle Yunanistan’ın foruma katılmasını çok önemsiyoruz. Eğer güçbirliği içinde belirlediğimiz hedeflere ulaşırsak bu ortak çalışmalarımıza Akdeniz çanağındaki diğer ülkeleri de dahil edebiliriz. Ege Bölgesi’ni Akdeniz’in yıldızı yapabiliriz.’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.