Dolar 32,5609
%0.15
Euro 34,8946
%0.67
Altın 2.428,060
%-0.2
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Efsane başkan mezarı başında anıldı

Efsane başkan mezarı başında anıldı

2004 yılında beklenmedik bir şekilde yaşama veda eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, 14. ölüm yıldönümünde özlemle anıldı. Efsane başkan mezarı başında anıldı

  • Ege Postası
  • 15.06.2018 - 11:17

Aşağı Narlıdere Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine Piriştina Ailesi ve sevenlerinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediyesi eski Başkanı Gazeteci Erdal İzgi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ, İzmir eski İl Emniyet Müdürü Halil Tataş, CHP'li Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da katıldı.

Başkan Kocaoğlu, merhum Başkan Ahmet Piriştina’nın eşi Mine Piriştina, kızı Zeynep Piriştina Subaşı, oğlu Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'ya taziyelerini sunarken, kendisini ve hizmetlerini unutmadıklarını ve asla unutmayacaklarını söyledi.

Anma törenindeki en duygusal anlar ise torunu Damla Piriştina ve yeğeni Selen Gülmen'in birlikte kaleme aldıkları mektubu  Ahmet Piriştina'nın kabri başında okuduğu sırada yaşandı. Merhum Piriştina'ya seslenirken gözyaşlarına engel olamayan Damla ve Selen törene katılan herkesi duygulandırdı. 

Törene katılanlara teşekkür eden Levent Piriştina, 14'üncü yılda da yalnız olmadıklarını ifade etti. Piriştina, "Sizleri burda yanımızda görmek bizi memnun etti. Ahmet Piriştina deyince akla bir sürü şey gelir ama bayramlar onun için gerçekten çok özel günlerdi. Bayramdaki gülümsemesi, neşesi ve bayram sofralarına verdiği önem bilinirdi. Bugün yine hepimizi toplamayı başardı" dedi.

PİRİŞTİNA'YI ANLATTILAR

Levent Piriştina daha sonra merhum başkan Ahmet Piriştina'yı anlatması için mikrofonu, torunu Damla Piriştina (10) ve yeğeni Selen Gülmen'e (12) verdi. Piriştina'yı anlatan ve ona olan hasreti dile getiren bir konuşma hazırlayan iki küçük kız, misafirlere de duygusal anlar yaşattı. İlk olarak konuşan yeğeni Selen Gülmen, onu hiçbir zaman görmemiş olsalar da onun her zaman iyi, mutlu ve yardımsever biri olduğunu bildiklerini anlattı. Gülmen, "Sevgili dayıcım ben seni göremesem de benim her zaman yanımda olduğunu biliyorum. Beni izlediğini, zor zamanlarımda elimi sımsıkı tuttuğunu hissediyorum. Seni anlatmaya başladığımızda kelimeler yetmiyor keşke yanımızda olsaydın da bu bayramı birlikte paylaşsaydık. Sen bizle, biz senle her zaman birlikte olacağız" dedi.

Torunu Damla Piriştina ise şunları söyledi:

"Öncelikle dedem bir arada olduğumuzu görseydi çok sevinirdi. Çünkü o her zaman birlik ve beraberliğe önem verirdi. Dedeciğim ben seni tanımayı, seninle el ele yürümeyi, koşmayı, oyun oynamayı, seninle mutluluğumu paylaşmayı çok isterdim. Ben seni duyamasam da her akşam gökyüzüne bakıp seninle konuşuyorum. Çünkü beni duyduğunu biliyorum. Bana hangi dedeni daha çok seviyorsun diye sorduklarında içime hep bir üzüntü geliyor. Arkadaşlarımın karşısında ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Hiçbir zaman yüzünü görmesem de seni çok özlüyorum."

Daha sonra törene katılanlar, Piriştina'nın mezarına karanfiller bırakarak dua etti. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, anma törenine katılanlara helva ikram edildi.

PİRİŞTİNA'DAN DUYGUSAL MESAJ

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina babası Ahmet Piriştina'nın mezarı başında çekilmiş olduğu resimleri sosyal medyada paylaşırken, 'Piriştina Ailesi olarak 14 yıldır bizlerin yanında olan dostlarımıza ve İzmirlilere şükranlarımı sunuyorum. Böylesine büyük bir babanın evladı olmaktan gurur duyuyorum..' ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.