Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eflatun Nuri için start verildi... Pandemi gölgesinde karikatür

Eflatun Nuri için start verildi... Pandemi gölgesinde karikatür

Covid-19 pandemi konulu 4. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür yarışmasının başlangıç düdüğü çalındı. Yarışmanın başlangıcının duyurulduğu basın toplantısı İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 16.09.2020 - 12:05

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI - Konak Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti iş birliği ile gerçekleştirilen Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışmasını’nın başlangıç adımı İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde atıldı. Yarışmanın başlangıcının duyurulduğu basın toplantısına İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve Konak Belediye Başkanı Abdul Batur katıldı.  

Bugüne kadar basın ve ifade özgürlüğü, şiddet ve umut gibi konularda düzenlenen yarışmanın dördüncüsünün konusu tüm dünyayı saran “Covid-19 pandemisi” olarak belirlendi. Yarışmacılar, kalemleriyle pandemiyi, söylenen ve söylenmeyen yanlarını gözler önüne serecek.

Eflatun Nuri’nin kente ve kent değerlerine olan katkısından bahseden İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, “dört yıl önce çıkılan bir yoldu bu. Dört yıl önce Sadık Koran’ın önerisiyle çıktık bu yola. Sevgili Abdül Başkan o zaman gelip ‘Bundan sonra bütün ortak çalışmalarımızda birlikte çalışacağız ve hiç kimseyi yarı yolda bırakmayacağız’ demişti ve öyle de oldu. Üç yılda Basın ve ifade özgürlüğü olarak belirlemiştik. Daha sonra kentler ve umutlar ve şiddet olarak ortaya çıktı. Bu yıl da pandemi oldu. Biz bugün itibariyle yarışmamızın dördüncüsünün başlangıç zilini çalışıyoruz. Bu 4 yılda bize ve İzmir’e çok güzel bir eser kazandırıldı. Çünkü bu yarışmaya adını veren Eflatun Nuri bu kente çok değerli karikatürcüler yetiştirmiş biri olarak bizim Karataş’taki basın merkezinin olduğu yerde adına yapılan bir anıtla ölümsüzleştirildi. Kenti simgeleyen eserlerin kent içinde kalıcı kılınması çok önemli diye düşünüyorum. Bu yılın konusu pandemi. Basında çok önemli bir yeri var. Bu kadar baskının ve zulmün olduğu yerde söze ipotek konuluyorsa kalem devreye giriyor. Ve pandemi de bu yarışmayla birlikte konuşulan ve konuşulmayan yanlarıyla karşımıza çıkacak” diye konuştu.

BAŞKAN BATUR’DAN GELECEK YIL MESAJI

Konak Belediye Başkanı Abdul Batur ise sanatın ve karikatürün kent kültürüne artı değer kattığının altını çizerek, “Bu yıl 4. sünü düzenleyeceğimiz Eflatun Nuri Karikatür Yarışması’nın startını veriyoruz. Maalesef ki bu yarışmamız pandemi gölgesinde yapılacak ve 10 Ocak’ta yapılacak bir törenle yarışmanın sonucunu açıklamayı planlıyoruz. Tabi 10Oocak tarihine kadar ne olur bilemiyoruz. Umarız konusu pandemi olan dünyanın yeni yıla birlikte artık gündemde olmaz. Ancak aldığımız haberler çok ad iç açıcı değil. Biz de salgının bir an önce bitmesi için elimizden geleni yapacağız. Ben yarışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Eflatun Nuri, karikatür sanatına damga vurmuş çok değerli kişilerden biri. Yetiştirdiği isimler ve eserleriyle kentin tarihine damga vurdu. Eğer sanatı ve kültürü ayakta tutabilirsek kentimiz daha da var olur. Bizim amacımız bu yarışmayı uluslararası seviyeye getirmekti ancak pandemi nedeniyle yapamadık. Ama vazgeçmedik. Bunun için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Batur, bu zaman kadar Kızılay’a ait binada hizmet veren Karikatür Binası’nın kapatılmadığın belirtti. “Biz, Karikatür Müzesi’ni kapatmadık oradan çıkarıldık” dedi ve Karikatür Müzesi’nin çok yakın zamanda daha güzel bir alanda yeniden faaliyete geçeceğini bildirdi.

YARIŞMANIN TEKNİK DETAYLARI

Bu yıl yarışmada bir ilk gerçekleştirileceğini belirten Başkan Dikmen, katılımcıların bu yıl pandemi nedeniyle ilk kez e-posta yoluyla da yarımaya katılabileceklerini duyurdu.

Katılımcılar çizimlerini A4 boyutunda göndermeliler.

Katılımcılar istedikleri herhangi bir çizim tekniğinde çalışabilirler.

Yarışmaya katılacak çizimlerin daha önce herhangi bir yerde ödül almamış olması gerekiyor.

ÖDÜLLER

Dereceye girenlere para ve plaket ödülleri verilecek

Yarışmanın birincisine 6 bin TL

Yarışmanın ikincisine 5 bin TL

Yarışmanın birincisine 6 bin TL ödül verilecek.

ÖZEL ÖDÜLLER

3 kişi bin 500 TL Başarı Ödülü

Bir kişiye Konak Belediyesi Özel Ödülü bin 500  TL

Bir kişiye İzmir Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü bin 500 TL

Bir kişiye Basın Özel Ödülü bin TL

Bir kişiye Mustafa Bora Özel Ödülü bin 500 TL

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.