Dolar 32,5681
%0.09
Euro 35,0013
%0.5
Altın 2.429,550
%0.26
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Efes Uluslararası Opera ve Bale günleri başlıyor

Efes Uluslararası Opera ve Bale günleri başlıyor

İzmir'in Selçuk İlçesi'ndeki Efes Antik Kenti, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün organize ettiği önemli sanata etkinliğine 16 - 22 Eylülü tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. Gala konserinde, G. Verdi'nin Aida, Il Trovatore, Rigoletto, La Traviata operalarından arya ve düetler, G. Puccini'nin La Boheme, Tosca operalarından, Ch. Gounod, Offenbach, G. Donizetti ve R. Leoncavallo'dan arya ile düetler seyirciyle buluşturulacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteğiyle...

  • Ege Postası
  • 14.09.2017 - 14:07

Dünya kültür hazinesinin bir parçası, Ege ve Anadolu tarihinde önemli yerleşim yeri, günümüzde ise bir kültür, turizm şehri olarak titizlikle korunan Efes Antik Kenti'ndeki Antik Tiyatro, 16-22 Eylül 2017 tarihleri arasında sanat günlerine ev sahipliği yapacak. Perdelerini hiç kapatmadan ulusal ve uluslararası pek çok etkinliğe imza atan, turizme sanatı katan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü (DOB), turizm merkezlerinde organize ettiği sanat festivallerinden birisini de Efes'te gerçekleştirecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un desteğiyle, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Selçuk Belediyesi, Türkerler Holding Mahall Bomonti İzmir, Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin desteğiyle 16 - 22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Efes Opera ve Bale Günleri, gala konseriyle başlayacak. 16 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek gala konserinde, G. Verdi'nin Aida, Il Trovatore, Rigoletto, La Traviata operalarından, G. Puccini'nin La Boheme, Tosca operalarından, Ch. Gounod, Offenbach, G. Donizetti ve R. Leoncavallo'dan arya ve düetler seyirciyle buluşturulacak. Orkestra Şefi Tulio Varas yönetiminde İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, İtalyan solistler tenor Gianluca Terranova ve soprano Daniela Cappiello'ya eşlik edecek. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.