Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Efes Meslek Yüksek Okulu öğrenime başlıyor

Efes Meslek Yüksek Okulu öğrenime başlıyor

Selçuk Belediyesi Meclis toplantısı ‘Cem evi’ önergesinin dışında önemli konular da gündeme geldi. Başkan Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Dokuz Eylül Üniversitesi’ne (DEÜ) bağlı Efes Meslek Yüksek Okulu’nun öğrenime başlamasıyla ilgili son dönemece gelindiğini açıkladı. Okul bünyesinde 3 programın kesin olarak açılacağını ifade eden Bakıcı, “27 Mart’ta kontenjanları YÖK’e bildirmek zorundayız. 6 programın 3’ü açılacak, bunlar Turizm ve Otel İşletmeciliği, İkram Hizmetleri, Sivil Hava İşletmeciliği. Her bölümde 1 Yardımcı Doçent ve 1 öğretim üyesi görev yapacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.02.2015 - 16:29
İZMİR- Belediyelerin ekmek fiyatlarına ilişkin bir düzenleme yapma hakkına sahip olmadığını kaydeden Bakıcı, haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyledi. Meclis toplantısında AK Parti Belediye Meclis Üyesi Burhan Becer de Selçuk’a hükümet konağı yapımı için İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü 2015 yılı yatırım programına alındığının müjdesini verdi.

Hükümetimiz çalışma yapıyor

Selçuk Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantılarının ikinci birleşiminde yapımı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve yine açılışı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu öncülüğünde yapılan Kültür Evinin isminin "Cem Evi" olarak değiştirilmesi meclis üyeleri arasında tartışmalara neden olmuştu. AİHM’nin aldığı karara ilişkin hükümetin çalışma yaptığını hatırlatan Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı; “AİHM’den çıkan kararı T.C. iç hukuk düzenlemesi haline getirmek zorundadır. Ancak bunla ilgili iç hukuk haline dönüşmemiştir. Bu konuda hükümetimiz tarafından bir çalışma yapılıyor. Bakanlar Kurulu’nda bir karar alınarak TBMM’ye getirilecek. Bu anlamda yasal bir durum şu anda söz konusu değildir. Bu önergede tasarruf hakkı İzmir Büyükşehir Belediyesine ait olan bir yerde Selçuk Belediyesi’nin karar alması isteniliyor. Adı ve yapımı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bir yerde Selçuk Belediyesi’nin karar alması isteniyor. Bu yerin Selçuk belediyesine tahsisi ve kullanım hakkı ile ilgili benzeri hiçbir protokol ve sözleşme yoktur” dedi.


Hepimizin gönlünde burası Cem Evidir

Kültür Evinin açılış töreninde yaptığı aynı konuşmayı da hatırlatan Başkan Bakıcı, şöyle devam etti; “Hepimizin gönlünde burası cem evidir. Ama yasal ve hukuk nezdinde davranma bağlamında kamu yöneticilerin böyle bir tasarruf kullanma söz konusu değildir. Bu düşüncelerle takdiri meclise bırakıyorum. Kültür Evinin isminin Cem evi olmasıyla ilgili düşünce hepimizde var. Bunun üzerinden politika yapmak yanlıştır. Aleviler hepimizin kardeşidir. Dolayısıyla konunun hukuk içerisinde irdelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Buradaki sorumluluk budur. Yoksa biz bu konuda “hayır” diyecek durumda değiliz. Sorumluluk başkasındayken büyükşehirde sorumluluk varken, onun önüne geçmemizin doğru olmadığını düşünüyorum”.

Şubat ayı ikinci oturumunda tahsis konulu Tansaş üstü dükkanlardan Selçuk Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği’ne, Selçuk Lisesi Mezunları Derneği’ne, Ayasuluk Santranç ve Gençlik Derneği’ne 10 yıl süreyle tahsis edilmesi kararı çıktı. Rüzgar Enerji Sistemleri Selçuk Söke RES Projesi 1000’lik planlara işlenmesi de oy birliğiyle kabul edildi. Acarlar Köyü’nde içme suyu kuyusu açılması ve  KUDEB Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma ve Uygulama Denetim Bürosu kurulması kararı da yine meclis toplantısında karara çıktı.

Başkan’dan Selçuk’a Davet

Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı Efes Meslek Yüksek Okulu’nun öğrenime başlamasıyla ilgili son dönemece gelindiğini belirten Başkan Bakıcı okul bünyesinde 3 programın kesin olarak açılacağını söyledi. Başkan Bakıcı, “Havaların yağışlı olmasıyla ilgili çevre düzenlemesinde bir gecikme oldu. Geçici kabuller ile bazı eksiklerde tamamlanarak idareye teslim edilecek. 27 Mart’ta kontenjanları YÖK’e bildirilmek zorundayız. 6 programın 3’ü Turizm ve Otel İşletmeciliği, İkram Hizmetleri, Sivil Hava İşletmeciliği programları açılacak. Her bölümde 1 Yardımcı Doçent ve 1 Öğretim Üyesi görev yapacak.  Diğer 3 bölüm kültürel Miras ve Turizm, İnşaat Teknolojisi, Deniz ve Liman İşletmeciliği de belirtilen tarihe kadar yetişirse açılacak. Rektör kadroların tasarrufu hakkını belediyeye bıraktı. Bizim idari ve Akademik Personelde şartımız Selçuk’ta oturuyor olmaları” diye konuştu.

Meclis Toplantısı sonunda gündeme ilişkin konulara ilişkin açıklama yapan Başkan Bakıcı; ekmek fiyatlarıyla ilgili basında çıkan ‘belediye onayı’ başlıklı haberlere de değindi. Başkan Bakıcı kanunun belediyelerin ekmek fiyatları ile ilgili bu şekilde bir düzenleme yapma hakkına sahip olmadığını söyledi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.