Dolar 32,5269
%0.24
Euro 34,7479
%0.08
Altın 2.493,430
%1.26
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Efes Antik Liman'da büyüleyen konser

Efes Antik Liman'da büyüleyen konser

EFEST tüm hızıyla devam ediyor. İlk gün gerçekleşen coşkulu festival açılışının ardından EFEST’İN ikinci günü de dopdolu geçti. EFEST’in ikinci gününde antik kent kapılarını Hayko Cepkin ve Mercan Dede’ye açtı. Efes Antik Liman'da büyüleyen konser

  • Ege Postası
  • 08.09.2019 - 14:51

EFEST’İN  ikinci günü sabah erken saatlerde Pamucak İskele’de yapılan yoga atölyesi ile başladı. Efes Selçuklu kadınlar sabahın ilk ışıklarıyla dalgalar eşliğinde  yoga deneyimi yaşadılar. Birbirinden renkli etkinliklerle devam eden festival kapsamında Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu Efes Selçuk’a konuk oldu. Gerçekleştirdiği icraatlarla adını tüm Türkiye’ye duyuran, “komünist başkan” lakaplı  Başkan Maçoğlu Başkan Sengel ile makamında bir araya geldi. Maçoğlu siyasette gençleri ve kadınları görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Dünyayı kadınlar yönetsin. Biz erkekler en az yarım asırdır devrim için uğraştık ama başaramadık. Bu yüzden kadınların belediye başkanlıklarını ele geçirdiği bir dünyaya gidiyoruz. Bu da bizi sevindiriyor” dedi.  Makam ziyaretinin ardından her iki başkan EFEST’İN renklerinden olan stantları ve yerel lezzetler sokağını gezdi.  Her iki başkan da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

ANTİK KENTKAPILARINI EFEST’E AÇTI

Renkli etkinliklere bir kez daha ev sahipliği yapan Pazar Yeri, akşam saatlerinde  Kakapedia Ege ve Yunan Dansları gösterisi tanıdık ezgilerle beğeni topladı. Pazar yeri ana sahnesi gece boyunca renkli dans gösterilerine sahne oldu.

Antik kent bu kez; EFEST’İN  heyecanla beklenen etkinlikleri arasında yer alan Hayko Cepkin & Mercan Dede Konseri için kapılarını açtı. Efes Antik Kenti Liman Caddesi’nde gerçekleşen konserde dünyaca ünlü neyzen, besteci, yapımcı ve DJ Mercan Dede, Efes Selçuk’un fahri hemşehrisi ile sahne aldı. Sufi müziğini etnik enstrüman ve sanatçılarla zenginleştirip elektronik  müzikle harmanlayan Mercan Dede ve Hayko Cepkin Liman Caddesi’ni dolduran  müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel bu konseri de protokol yerine seyirciler ile birlikte dinlemeyi tercih etti.

SANATÇILARA ANLAMLI HEDİYE

Konser sonunda konuşan Başkan Sengel “Biz EFEST markasıyla bir adım attık. O adımı atarken de birçok hayal kurduk. Hayallerimizden biri de Liman Caddesi’nde böyle büyülü sanatçılarla büyülü bir gece yaşatmaktı. Bize bu geceyi yaşattıkları için kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Mercan Dede bizlere bu geceyi yaşatmak için Kanada’dan geldi. Hayko Cepkin zaten hemşehrimiz ve EFEST’in mimarıdır. Bu gece ayrıca çok değerli bir misafirimiz olan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da aramızda. Bu geceyi yaşamamıza vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Sengel, ayrıca sosyal belediyecilik ilkesi gereği LÖSEV’e yapılan bağış sertifikalarını sanatçılara takdim etti. Artemis Heykeli de sanatçılara sunulan hediyeler arasında yer aldı.

BU TOPRAKLARA SAHİP ÇIKIN

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu  yaptığı konuşmada; “ Güzel bir dünya için yola çıkan sizlere Dersim’den selam getirdim. Sayın Başkan beni buraya davet ettiğinde çok heyecanlanmıştım. Aslında İzmir, İstanbul, Ankara bizim topraklarımız , bizim gidip yaşayabileceğimiz yerler. Bazen büyülü yerler olur. Efes Selçuk bunlardan biri. Burada görev yapan, bu toprakları koruyan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu topraklara sahip çıkmanızı diliyor; hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatan Mercan Dede, Başkan Sengel’e teşekkür ederek;  “Yaşadığımız dönem artık kadınların dönemi. Bu yüzden ben bir erkek olarak tüm kadınlarımıza destek olmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Sanatçı Hayko Cepkin de hemşerileriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.