Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eczaneler satışı durdurdu... İzmirli nereden maske bulacak'

Eczaneler satışı durdurdu... İzmirli nereden maske bulacak'

İzmir’de eczanelerde maske satışına son verilmesi sonrası, İzmirli kara kara nereden maske alınacağını düşünüyor. İzmir Eczacı Odası Başkanı Egepostası’na ücretsiz maske dağıtımının nasıl yapılacağını anlatırken, İzmir’de önümüzdeki hafta içinde maske dağıtılmaya başlanmasının beklendiğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 10.04.2020 - 14:06

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eczanelerin maske satışını yasaklaması sonrası İstanbul’da dün ve Ankara’da bugün ücretsiz maske dağıtımına başlandı. Ancak İzmir’de eczaneler bugünden itibaren maske satışını durdurdu. İzmirliler şanslıysa belediyelerin sınırlı sayıda dağıttığı tek kullanımlık maskelere ulaşabiliyor. Ücretsiz maske dağıtımının İzmir’de ne zaman başlayacağı henüz belli değil. Pilot iller olarak seçilen İstanbul ve Ankara’da sistemin oturması sonrası başta İzmir olmak üzere önce büyükşehirlerde maske dağıtımına başlanması bekleniyor.
 



İZMİRLİ MERDİVEN ALTINA YÖNELİYOR

Yaşanan süreç sonrası maske almak isteyen İzmirliler internet sitelerine ya da merdiven altı yerlere yönelmek zorunda kalıyor. Hafta başından bu yana dışarı çıkan İzmirli sayısında gözlenen artış maske sıkıntısını korkuya dönüştürüyor. Yapılan açıklamalarda toplu ulaşımın yüzde 80’nin üzerinde azaldığı belirtilse de İzmirliler hafta başında bu yana yoğun bir şekilde dışarı çıkıyor. İzmir’in ana arterlerinde zaman zaman eski günleri aratmayan trafik yoğunluğu yaşanıyor. İzmir’in merkezindeki iş yerlerinin yavaş yavaş yeniden çalışmaya başlaması özellikle Konak sınırları içerisinde koronavirüs tehlikesini artırması bekleniyor.

MASKELER NASIL DAĞITILACAK'

Egepostası’na konuşan İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan İstanbul ve Ankara’da başlayan fakat İzmir’e ne zaman geleceği belli olmayan maske dağıtımının nasıl yapılacağını anlattı. Başkan Sayılkan “ Vatandaş E-Devlet üzerinden sisteme girip kayıt yapacak. Sonra vatandaşın cep telefonuna bir kod gelecek. O kodla eczaneye gelecek. O kodu sisteme gireceğiz ve 5 tane maske alacak. Başka eczaneden almışsa bir daha o kodu kullanamayacak. Bir haftada 5 tane maske alabilecek. İzmir’e maskelerin ne zaman geleceğini, vatandaşa dağıtmak için eczanelere ne zaman ulaştırılacağını bilmiyoruz. Şu anda İstanbul ve Ankara’yı çözmeye çalışıyorlar. Maskelerin tamamlanması ve yetişmesiyle ilgili sıkıntı var. Bazı bölgelere hiç gitmemiş ve bazı bölgelere de eksik gitmiş. Bu pilot uygulama iki ilimizde birkaç gün uygulanır, oradaki sistem oturduktan sonra diğer illere geçer diye düşünüyorum. İzmir’de ise önümüzdeki hafta içinde dağıtılmaya başlayabilir diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.