Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünyayı endişelendiren gelişme! Acil toplantılar

Dünyayı endişelendiren gelişme! Acil toplantılar

ABD, Rusya ve Avrupa Birliği’nde eş zamanlı olarak yaşanan acil toplantı hareketliliği endişelere neden oldu.

  • Ege Postası
  • 02.07.2019 - 20:34

ABD, Rusya ve Avrupa Birliği’nde eşzamanlı yaşanan olağandışı hareketlilik sosyal medyada merak konusu oldu.

İlk olarak ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Beyaz Saray'a acil olarak çağrıldı. Pence'in New Hampshire eyaletine bağlı Manchester kentinde bir programı vardı.

İddiaya göre; Pence'in uçağı acil durum gerekçesiyle havada dönerek başkent Washington'a hareket etti.

Pence'in Beyaz Saray'a dönüşü ilk olarak 'acil durum' olarak tanımlansa da, daha sonra yetkililer durumun 'acil' olmadığı yönünde açıklamalar yaptı.

Pence'in sözcüsü Alyssa Farah tarafından yapılan açıklamada, "Başkan Yardımcısı'nın Washington'da kalmasını gerektiren bir şeyler oldu. Alarm vermek için bir neden yok. New Hampshire'a yapacağı ziyareti yeniden planlamak için sabırsızlanıyor" ifadelerini kullandı.

New Hampshire'da Pence'i bekleyen kalabalığa yapılan duyuruda ise Başkan Yardımcısı'nın uçağının bir 'acil durum çağrısı' nedeniyle geri dönüş yaptığı belirtilmişti. Ancak daha sonra Pence'in sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Pence'in uçağının Washington'dan hiç ayrılmadığı ifade edildi.

PUTİN DE TÜM PROGRAMINI İPTAL ETTİ

Pence'in Beyaz Saray'a çağrılmasından kısa bir süre önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gün içerisindeki bütün programlarını iptal ederek Savunma Bakanı Şoygu ile bir görüşme planlamıştı.

Rus basını görüşmenin 14 denizcinin öldüğü denizaltı yangını ile ilgili olduğunu belirtirken, görüşmenin içeriğine ilişkin Kremlin'den resmi bir açıklama yapılmadı.

PUTİN DENİZALTI KAZASI İÇİN SORUŞTURMA EMRİ VERDİ

Bu gelişmeyle hemen hemen aynı zamanlarda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, planlanan programını iptal ederek, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu acil toplantıya çağırdı. İkili arasındaki toplantının Rus denizaltısında çıkan yangın sonrası 14 Rus askerinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olduğu ortaya çıktı.

Toplantıdan edinilen bilgilere göre, Putin denizaltı kazasıya ilgili soruşturma emri verdi. Nükleer denizaltıda herhangi bir radyasyon sızıntısının yaşanmadığı belirtildi.

AB’DE ACİL GÜVENLİK TOPLANTISI PLANLIYOR

Akabinde Avrupa Birliği içinde bir güvenlik toplantısı gerçekleştirileceği öne sürüldü. Ancak bahsi geçen bazı birimlerin AB içinde bulunmayışı bu iddiaya yönelik kuşku doğuruyor.

Avrupa Konsey Başkanı Donald Tusk’ın Twitter’dan bir saat önce yaptığı “Gittikçe daha çok yaklaşıyor…”paylaşımı ise kafaları daha çok karıştırdı.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi'nin de acil olarak toplandığı iddialar arasında yer aldı. 

NÜKLEER SIZINTI İDDİALARI

Rus basınından RBC, denizaltının nükleer motorlu olduğu iddiasını ortaya atmıştı ancak konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

NORVEÇ'TEN RUS DENİZALTISI HAKKINDA AÇIKLAMA

Sosyal medyada yayılan nükleer sızıntı iddialarının ardından, Norveç Radyasyon ve Nükleer Güvenlik Kurumu'ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Rus denizaltı kazasının yaşandığı bölgede yüksek seviyede radyasyon gözlenmediği, Rus meslektaşlarının olayın bir gaz patlaması olduğu yönünde bilgi verdikleri ifade edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.