Dolar 32,3280
%0.24
Euro 35,0837
%-0.11
Altın 2.292,560
%0.66
Bist-100 8,98
%2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünya sanatçılarından 'savaş bitsin' duası

Dünya sanatçılarından 'savaş bitsin' duası

Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri kapsamında ilçeye gelen 12 farklı ülkeden sanatçılar, 5 bin yıllık tarihi Kayaköy'deki kilisede dünya barışı için dua etti.Fethiye Belediyesi...

  • Ege Postası
  • 06.05.2013 - 13:08
Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri kapsamında ilçeye gelen 12 farklı ülkeden sanatçılar, 5 bin yıllık tarihi Kayaköy'deki kilisede dünya barışı için dua etti.

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı'nın (FETAV) katkılarıyla gerçekleştirilen 6. Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri devam ediyor. Festival, 12 ülkeden yerel müzik gruplarının yanı sıra yazar, sanatçı ve fotoğrafçılarla sanatseverleri bir araya getiriyor. Festival kapsamında açılan kitap fuarında yazarlar Aslan Bulut, Nilgün Ilgaz, Mehmet Güler, İpek Ongun, Fatih Erdoğan, Zehra İpşiroğlu, Şahsene Camız, Tekin Sönmez ve Coşkun Karabulut okuyucuları ile buluştu.

6. Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri kapsamında 5 bin yıllık geçmişe sahip tarihi Kayaköy'de de etkinlikler gerçekleştiriliyor. Festival bünyesinde Fethiye'de bulunan fotoğraf sanatçılarının açtığı ortak sergi büyük ilgi gördü. Sergi dahilinde 12 farklı ülkeden Fethiye'ye gelen yabancı yerel müzik grupları da konser verdi. Önce tarihi kilise içinde barış için dua eden gruplar, daha sonra kilise bahçesinde mini konser verdi. Kilise içindeki etkinliklere Sokak Sanatları Atölyesi tarafından getirilen canlı heykeller de eşlik etti. Kilise içinde ve dışında pozisyon alan canlı heykeller katılımcıların beğenisini kazandı.

Öte yandan festivalin akşam bölümü renkli konserlerle devam edecek. ABD, Endonezya, İspanya, Hindistan, Gürcistan, Yunanistan, İngiltere, Kazakistan, Bulgaristan, Karadağ, Macaristan ve Ukrayna'dan yerel müzik grupları Beşkaza Meydanı'nda kurulan sahnede performanslarını sergiliyor. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği konserlerde yabancı gruplar yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.