Dolar 32,5148
%0.21
Euro 34,7143
%-0.02
Altın 2.485,520
%0.94
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünya Sağlık Örgütü Corona virüsü salgınını pandemi ilan etti

Dünya Sağlık Örgütü Corona virüsü salgınını pandemi ilan etti

Dünya Sağlık Örgütü, 125'ten fazla ülkeye yayılan Corona virüsü salgınını pandemi ilan etti.

  • Ege Postası
  • 11.03.2020 - 19:49

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve bugüne kadar 4 bin 300’den fazla insanın ölümüne, 121 binden fazla insanın karantina altına alınmasına neden olan Corona virüsüyle ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Son gelen bilgilere göre, Dünya Sağlık Örgütü, 125’ten fazla ülkeye yayılan Corona virüsü salgınını pandemi ilan etti.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreteri Tedros, dün yaptığı açıklamada, virüsün pandemi durumuna gelme ihtimalinin çok kuvvetli olduğunu belirtmişti.

PANDEMİ NEDİR'

Dünyada eş zamanlı olarak çok yaygın bir şekilde çok fazla sayıda insanı tehdit eden bulaşıcı hastalıklara verilen isim. Pandemiler veya pandemik hastalıklar, bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara (epidemi) verilen genel addır.

Corona virüsünde son durum:

Yeni açıklanan bilgilere göre, Bulgaristan ve İsveç’te virüs nedeniyle ilk ölümler gerçekleşti. Almanya’da ölü sayısı 3’e yükselirken, Avrupa’da Corona’nın kaynağı olarak görülen İtalya’da vaka sayısı 10 bini aştı.

Bulgaristan ve İsveç’ten önce Panama, Endonezya, Belçika, Arnavutluk'ta ilk ölümlü vakanın gerçekleştiği, Moldova’da ise okulların tatil edildiği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.