Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünya çocukları 'evrensel barış' mesajı verdi

Dünya çocukları 'evrensel barış' mesajı verdi

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER ) tarafından düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında yapılan 11. Türkçe Olimpiyatları, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirilen basın toplantısıyla başladı. Basın toplantısından...

  • Ege Postası
  • 22.05.2013 - 14:12
Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER ) tarafından düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında yapılan 11. Türkçe Olimpiyatları, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirilen basın toplantısıyla başladı. Basın toplantısından sonra sahaya inen dünya çocukları, barış vurgusu yaptı.

Öğrenciler, toplantı sonrasında, aralarında Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, eski TDK Başkanı ve Türkçe Olimpiyatları Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Fatih Üniversitesi Rektörü ve Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Üyesi Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan’ın da olduğu ilgililerle basına poz verdi. Öğrenciler daha sonra bu yılki olimpiyatların kapanış törenine ev sahipliği yapacak Atatürk Olimpiyat Stadı’nın yeşil zeminine indi. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Başkanı Sağlam, burada yaptığı top vuruşuyla olimpiyatlara start verdi.

Yeşil sahada duygularını dile getiren öğrenciler, 140 ülkeden öğrencinin bir araya gelmesinin büyük bir organizasyon olduğunu vurguladı. Olimpiyatlara Irak’tan katılan Mustafa Süphi Nureddin, "İyi ki olimpiyatları düzenliyorlar. İyi ki Türkçe olimpiyatları vardı. Öğrencilerin değişik ülkelerden bir araya gelmesi dünya barışı adına çok anlamlı. Dünyada barış olmasını istiyorum. Din, dil ve renk ayırımı yapmadan hepimiz Türkçe konuşuyoruz.” diye konuştu. Nureddin, olimpiyatlarda Kerkük yöresine ait ‘Şevko’ türküsüyle yarışacak.

        Kuzey Irak’tan gelen Geylan Tarih ise “Dünyanın 140 ülkesinden öğrencilerin bir araya toplanması çok güzel bir şey. Hepimizin ortak dili Türkçe." dedi. Geylan Tarih, ‘Teselli etmenin ne faydası var’ adlı türkü ile derece arayacak.

        Olimpiyatlara Tunus'tan gelen ve Türkiye’yi ikinci vatan olarak gördüğünü söyleyen Nuran Zeyen, “Dünyanın 140 ülkesinden öğrencilerin tek bir çatı altında toplanması çok ilginç.” diye konuştu. Tunus temsilcisi Zeyen, olimpiyatlarda Sertap Erener’in ‘Unutursun' adlı parçasıyla ter dökecek.

        Dünya çocukları, 55 ilde 99 sahnede seyircilerle buluşacak. Olimpiyat mücadelesi 1 Haziran 'da Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda yapılacak açılış töreniyle başlayacak. Daha sonra olimpiyatlara 5 Haziran'da İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak Tasavvuf Konseri'yle devam edilecek. Renkli görüntülere sahne olması beklenen olimpiyatların şarkı finali, 7 Haziran'da yine İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Dünyanın değişik ülkelerinden farklı dil ve renkteki öğrencilerin okuyacağı şiir finali ise 8 Haziran'da Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacak. 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, 16 Haziran'da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda yapılacak kapanış finaliyle sona erecek.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.