Dolar 32,5351
%-0.02
Euro 34,8611
%0.09
Altın 2.428,460
%0.22
Bist-100 9.706,00
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DSP 32. kuruluş yıl dönümünü kutladı

DSP 32. kuruluş yıl dönümünü kutladı

DSP İzmir İl Örgütü kuruluşunun 32.yıl dönümünü Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk heykeline çelenk koyarak kutladı. DSP 32. kuruluş yıl dönümünü kutladı

  • Ege Postası
  • 14.11.2017 - 11:58

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - Demokratik Sol Parti İzmir İl Örgütü, partinin 32. kuruluş yıl dönümünde İzmir Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Heykeli’ne çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.  İl yöneticileri ve Parti Meclis Üyesi Semra Yalavuç’un katıldığı törende konuşan İl Başkanı Ramazan Solmaz, Partinin Kurucu Lideri Merhum Bülent Ecevit’i saygıyla andıklarını belirterek "Bugün partimizin kuruluşunun 32. yıl dönümü ve biz demokratik solcular olarak partimizi iktidara taşıyana kadar mücadele vermemiz gerektiğinin bilincindeyiz, çalışmaktayız. DSP Atatürk devrimi ve ilkeleri doğrultusunda çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne erişmeyi, demokrasiye her alanda geçerlilik kazandırmayı, insan hak ve özgürlüklerini sağlam güvencelere dayandırarak genişletmeyi, halk katılımının  her alanda sürekli ve etkin olmasını sağlayarak ulusal egemenliği pekiştirmeyi amaçlayan, hukukun ve emeğin üstünlüğünü toplumda ve uluslararasında eşitliği, adaleti ve dayanışmayı, ulusal bağımsızlığı, ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ulusu ülkesiyle bölünmez bütünlüğünü gözeten  yurtta ve dünyada barış için çalışan  gücünü halktan alan siyasi bir partidir"  dedi.

Merhum Genel Başkan Bülent Ecevit’in düşüncelerinin  mevcut siyasilerce anlaşılamadığını dile getiren Solmaz "Merhum Genel Başkanımız, Bülent Ecevit bu duygu ve düşüncelerle gücünün halktan alacağına inanarak DSP’yi kurmuştur. Türkiye siyasetine yaptıkları ve çalışmalarıyla kendine inananlara her zaman doğru ve dürüst olmuştur. Ondandır ki halk ona karaoğlan ve Kıbrıs Fatihi unvanını layık görmüştür. Bugün Türkiye’yi yönetenler yönetimdeki acizliklerinden bahsedeceklerine Ecevit zihniyetine karşı olduklarını söylüyorlar.  Oysa ki Ecevit’in zihniyetini ve düşüncelerini anlayamamışlardır. Bugün 15 yıldır iktidarda olanlar Mustafa Kemal Atatürk ve Ecevit’in düşünce ve zihniyetlerini anlayabilselerdi Türkiye 2002 yılında iktidara geldikleri gün gibi sıfır terör ve sınır komşularıyla barış içinde  yönetilirdi. Bugün hükümetin yaptığı politikaların bir çoğunun yanlış olduğu ortadadır. Dış politika bitmiştir. İç politika bitmiştir. Eğitim yaz boz tahtasına dönmüştür. Ne yazık ki Türkiye bir tek kişinin vereceği karara mahkum olmuştur. Ne yazık ki bugün mecliste bulunan ana muhalefet ve diğer muhalefet partilerinde çare olmayacağına halkımız kanaat getirmiştir. Bizler inanıyoruz ki  ilk seçimlerde halkımız bunları görerek iktidara DSP’yi taşıyacaktır"  ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.