Dolar 32,3747
%0.18
Euro 35,0654
%0
Altın 2.325,990
%0.24
Bist-100 9,11
%0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dört partinin Kavacık dayanışması sonuç getirdi

Dört partinin Kavacık dayanışması sonuç getirdi

YSK'nın Güzelbahçe'ye bağlanması ya da Karabağlar'da kalması yönünde oylama yapılması için referandum kararı verdiği Kavacık Mahallesi için dört parti uzlaşmış ve kararın iptal edilmesi için İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile görüşmüştü. Görüşme sonrası İzmir Valiliği planlanan referandumu iptal etti. Dört partinin Kavacık dayanışması sonuç getirdi

  • Ege Postası
  • 11.10.2017 - 11:55

EGEPOSTASI- Karabağlar'ın siyah üzümüyle meşhur Kavacık Mahallesi’nin Güzelbahçe’ye bağlanması yönünde imza toplanması ve hemen akabinde referandum kararının alınmasının ardından önemli bir gelişme yaşandı.

İki kişi tarafından toplanan ve Yüksek Seçim Kurulu'na götürülen imzalarla, Kavacık'ın Güzelbahçe ilçesine mi yoksa Karabağlar ilçesine mi bağlı kalması konusunda, Yüksek Seçim Kurulu, 22 Ekim tarihinde referandum kararı almıştı.

İzmir'de tartışmalara neden olan kararla birlikte Karabağlar'da 4 siyasi parti Kavacık için uzlaşı sağlayarak Vali Erol Ayyıldız ile önceki gün bir görüşme yapmıştı. Parti temsilcileri, Kavacık'ın Karabağlar'da kalması yönünde görüş birliği olduğunu Ayyıldız'a iletmişlerdi.

Partilerden gelen talebi değerlediren İzmir Valisi Erol Ayyıldız, referandumu iptal etti.

Dört partiden Kavacık anlaşması

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.