Dolar 32,4960
%-0.14
Euro 34,9480
%0.34
Altın 2.427,630
%0.18
Bist-100 9.795,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dolandırıcılar ava giderken 'muhtara' avlandı

Dolandırıcılar ava giderken 'muhtara' avlandı

İzmir’in Aliağa ilçesinde, 100 bin TL para istediği iddia edilen dolandırıcılık şebekesinin üyeleri, muhtarın zekice oyunu ve durumu polise bildirmesiyle suçüstü yakalandı. Dolandırıcılar ava giderken 'muhtara' avlandı

  • Ege Postası
  • 28.09.2016 - 10:07

Edinilen bilgilere göre, Siteler Mahalle Muhtarı Sedat Okşar'ın muhtarlığa ait sabit telefonuna arayan dolandırıcılar, kendilerini Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan emniyet mensupları olarak tanıttı. Dolandırıcılar, muhtar Okşar'ın FETÖ ile bağlantısının olduğunu ifade ederek 100 bin TL para istedi. Telefondaki kişilerin dolandırıcı olduğunu anlayan muhtar, hemen durumu polis bildirerek bir yandan da dolandırıcılarla konuşmaya devam etti.

Muhtar seçmen kağıtlarıyla kandırdı
Dolandırıcılar, muhtara bankada parasının olup olmadığını sordu. Muhtar Sedat Okşar, parasını 15 Temmuz darbe girişiminden sonra çektiğini ve paraları evde tuttuğu yalanını söyledi. Dolandırıcılar da, bu paraların kendilerine getirmesini ve seri numaralarının inceleyeceklerini belirtip kendilerinin tuzağa düştüğünden habersiz muhtarı kandırmaya çalıştı. Muhtar Okşar ise dolandırıcılara zeki bir yöntemle ders verdi. Çete üyelerinden bir adres alan Okşar, hemen muhtarlıkta bulunan seçmen kağıtlarının üzerine yüzlük bankonotlar koyup zanlıların verdiği adrese poisle gitti. Olay yerine gelen İ.K. (36) ve H.Y. (36) isimli şahıslar, polislerin kovalamacasıyla yakalandı. Yakalanan şahıslar Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alındı. (İHA)

İki telefon dolandırıcısı tutuklandı

İzmir'in Urla İlçesi'nde, 47 yaşındaki S.B. isimli kadını telefonla arayıp, kimliğinin hırsızlık yapılan kuyumcu dükkanında bulunduğu yalanıyla kandırıp, dolandırmaya çalışan iki kişi yakalanıp, tutuklandı.

Urla'da oturan S.B.'yi arayıp kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, adının FETÖ soruşturmasında geçtiği, ayrıca hırsızlık yapılan bir kuyumcuda da kimliğinin bulunduğu yalanını söyledi. Kuyumcudan çalınan altınlarla karşılaştırmak üzere, evinde bulunan para ve ziynet eşyalarını bir poşete doldurarak, evine gelecek olen kişiye teslim etmesini istedi. Dolandırılmak istendiğini anlayan S.B. polisi arayıp, durumu bildirdi. S.B.'den, dolandırıcılara inanmış gibi davranıp, dediklerini yapmasını isteyen Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, evinin çevresinde ise önlem aldı. S.B.'nin evine para ve altınları almaya gelen 49 yaşındaki A.A. ile 31 yaşındaki Y.B., polis tarafından suçüstü yakalandı. Haklarında 'İletişim sistemleri ile dolandırıcılık' suçundan işlem yapılıp adliyeye sevk edilen A.A. ve Y.B. tutuklandı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.