Dolar 32,5171
%0.09
Euro 34,9014
%-0.2
Altın 2.441,430
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dokuz Eylül Hastanesi’nde ‘salgın’ ayarı: Ameliyatlar durduruldu

Dokuz Eylül Hastanesi’nde ‘salgın’ ayarı: Ameliyatlar durduruldu

Dokuz Eylül Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde, artan koronavirüs vakaları nedeniyle oluşan yoğunluktan dolayı acil tramva vakaları ve onkoloji hastaları dışındaki tüm ameliyatların durduruldu.

  • Ege Postası
  • 18.11.2020 - 12:36

EGEPOSTASI- Türkiye Mart ayındna bu yana koronavirüs salgınının etkisi altında. Salgınla mücadelede ilk pikin yaşandığı Nisan ayının ardından vaka sayılarının düşüşe geçmesiyle birlikte 1 Haziran’a kontrollü sosyal hayata geçildi. Ancak toplumsal hareketliliğin yeniden artmasıyla birlikte vaka sayıları yeniden yükselişe geçti. Ağustos ayında bin 500’lerin üzerini gören vaka sayısı kasım ayıyla birlikte 3 binlerin üzerini gördü.

Artan hasta sayılarıyla birlikte hastanelerde mevcut servisler dolmaya başladı. Dün İzmir Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada ise “Hastanelerde mevcut servisler, yoğun bakımlar yetmiyor, yeni COVID-19 servisleri ve yoğun bakımlar açılıyor. Serviste ya da yoğun bakımda yatması gereken birçok hasta acillerde ya da servislerde bekletilip yatırılacakları yatakların ‘boşalması’ bekleniyor” denilmişti.

Salgınla mücadelede gelinen mevcut koşullarda hastaların tedavisi için tam kapasite çalışırken artan vakalara yetişebilmek adına yeni uygulamaları hayata geçirmeye başladılar.

Bu kapsamda Dokuz Eylül Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde koronavirüs pandemisi nedeniyle oluşan yoğunluktan dolayı 18 Kasım Çarşmaba günü sabahından itibaren acil tramva vakaları ve onkoloji hastaları dışındaki tüm ameliyatların durdurduğu açıklandı.

Edinilen bilgilere göre; ilerleyen dönemlerde poliklinikleri kapatılması da gündemde.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.