Dolar 32,5580
%0.03
Euro 34,8626
%-0.01
Altın 2.430,610
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dokuz Eylül'de kayıt heyecanı

Dokuz Eylül'de kayıt heyecanı

İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) farklı bölümlerinde öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler, üniversitenin farklı yerleşkelerinde kurulan stantlarda kayıtlarını yaptırmaya başladı.

  • Ege Postası
  • 21.08.2019 - 11:37

Türkiye'nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi'nde, kayıt heyecanı başladı. YKS-2019 sonuçlarına göre; ülkenin farklı noktalarından gelerek hayallerini kurdukları üniversitede eğitim almaya hak kazanan adaylar, kayıtlarını yaptırıyor. Üniversitenin farklı yerleşkelerinde kurulan stantlarda birimlerden gelen ilgili personelin yardımıyla kayıt işlemlerini hızlı ve sorunsuz şekilde tamamlayan öğrencilere ihtiyaç duydukları her noktada destek sağlanırken; üniversiteyi ve İzmir'i anlatan broşürler de dağıtılıyor. E-Devlet uygulaması üzerinden 21 Ağustos 2019, doğrudan başvurularda ise 23 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecek kayıt süresi boyunca öğrencilerin yanı sıra öğrenci ailelerine yönelik de bilgilendirme çalışmaları devam edecek.

Üniversiteye yeni katılan öğrencilerden dolayı büyük bir mutluluk ve heyecan yaşadıklarını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversiteyi elbirliğiyle geleceğe taşıyacaklarını söyledi. Kayıtların devam ettiği bilgisini veren Rektör Hotar, "Bu yıl kayıtlarını yaptırmaya başlayan öğrencilerimizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Onların varlığı bizleri hem heyecanlandırıyor hem de ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa etme noktasındaki umudumuzu güçlendiriyor" dedi.

Geçen hafta başlayan kayıt işlemlerinin 23 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edeceği bilgisini veren Rektör Hotar, "Öğrencilerimiz, sorunsuz ve hızlı şekilde işlemlerini tamamlıyorlar. Bu süreçte, konaklamadan ulaşıma kadar öğrencilerimizin ihtiyaç duyabileceği her konuda destek verirken; onlarla kent hayatına dair ipuçlarını da paylaşıyoruz. Öğrencilerimizin rahat ve huzurlu bir ortamda kayıtlarını tamamlamaları adına ilgili arkadaşlarımız ellerinden gelen gayreti gösteriyor" diye konuştu.

KONTENJANLAR DOLDU

Bu yılki YKS sonuçlarına göre; üniversitenin mevcut 11 bin 498 kişilik kontenjanına 11 bin 391 adayın yerleştirildiğini açıklayan Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Ulaştığımız yüzde 99 doluluk oranı, yükseköğretim ve Ar-Ge faaliyetleri ile kamu hizmeti sunan köklü kurumumuz adına bizleri gururlandırıyor. Çünkü bu oran, üniversitemize olan ilginin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.