Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dokuz Eylül'de FETÖ operasyonu

Dokuz Eylül'de FETÖ operasyonu

Dokuz Eylül  Üniversitesinde görevli akademik personelin de aralarında bulunduğu 30 şüpheli  gözaltına alındı. Öte yandan Sirüs Gençlik Merkezi isimli derneğe de operasyon yapıldı, 18 kişi yakalandı. Çok sayıda gözaltı var

  • Ege Postası
  • 26.10.2016 - 09:11

İzmir'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi'ne düzenlenen operasyonda, aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Sanıkların örgütün haberleşme sistemi 'ByLock'u kullandıkları kaydedildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Dokuz Eylül Üniversitesi'ne yönelik yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmasında, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon yaptı. İzmir merkezli 12 ilde yapılan operasyonda, 30 kişi gözaltına alındı. Soruşturma dosyasında toplam 55 kişinin isminin bulunduğu açıklandı. Sanıkların örgüt üyeliğinin yanı sıra FETÖ/PDY'nin haberleşme sistemi 'ByLock'u kullandıkları belirtildi.

KAPATILAN DERNEĞE OPERASYON: 18 GÖZALTI

İzmir'de sürdürülen FETÖ/PDY soruşturmasında, örgüte genç eleman kazandırmak için kurulan ancak, sonradan faaliyetlerini son verilen Sirus Derneği'ne operasyon yapıldı. 18 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, dernek kurucularından birisinin, 17-25 Aralık sürecinden sonra sonra polis olduğu ortaya çıktı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir'in Buca, Karabağlar ve Menderes ilçelerinde şubeleri bulunan Sirüs Gençlik Merkezi isimli dernekte FETÖ terör örgütü adına toplantı düzenleyen ve terör örgütü adına finans sağlayan şahısların olduğunu tespit etti. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmasında örgütle bağlantısı tespit edilen Sirus Derneği'ne yönelik operasyon yapıldı. Buca'da örgüte eleman kazandırmak için gençlik organizasyonları yürütme bahanesiyle kurulan derneğin, sonradan faaliyetlerinin durdurulduğu anlaşıldı. Ancak, derneğin kurucuları arasında bulunan bir kişinin 17-25 Aralık sürecinden sonra polis olduğu belirlendi. 18 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, gözaltına alınacaklar listesinde bu polisin de bulunduğu açıklandı. Gözaltına alınanlar, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

18 ÖĞRETMEN FETÖ'DEN TUTUKLANDI

İzmir'de, geçen 13 Ekim'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, kriptolu haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları iddiasıyla, gözaltına alınan 21 öğretmenden 18'i tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY'ye soruşturması kapsamında, 13 gün önce kriptolu haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları öne sürülen ve meslekten ihraç edilen öğretmenlere yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında baskın yapılan adreslerde 21 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Olayı soruşturan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı, şüphelilerin ifadelerin almadan evrak üzerinden tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. İfadelerin ardından sulh ceza hakimi 21 şüpheliden 18'i 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklandı. Diğer 3 şüpheli ise yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

KINAK'TA FETÖ'YE 3 TUTUKLAMA

İzmir'in Kınık İlçesi'ndeki FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan 10 kişiden 3'ü, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Diğer zanlılar, adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 

Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY'ye yönelik geçen hafta, Kınık merkezli, İzmir'in diğer ilçeleri Bergama ve Buca ilçeleri ile Manisa ve Aydın'da eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda çeşitli meslek gruplarından 10 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Kınık Adliyesi personeli M.İ., Kınık İmam Hatip Ortaokulu eski Müdürü S.A. ile Kınık Milli Eğitim eski Şube Müdürü İ.M. tutuklandı. Diğer 7 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (dha/iha)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.