Dolar 32,4982
%-0.13
Euro 34,9425
%0.33
Altın 2.431,010
%0.32
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doktor başkandan çağrı;Ne yaşımıza ne de gençliğimize güvenelim; evde kalalım

Doktor başkandan çağrı;Ne yaşımıza ne de gençliğimize güvenelim; evde kalalım

TV 35 ekranlarına telefonla katılan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Covid 19 pandemisi nedeniyle yapılan evde kal çağrısını yineledi.

  • Ege Postası
  • 29.03.2020 - 11:09

EGEPOSTASI  - Kınıklıların büyük çoğunlukla çağrıya uyduğunu ancak bazı gençlerin işin ciddiyetini henüz kavrayamadığını belirten Başkan Dr. Doğruer, kimsenin ne yaşına ne gençliğine güvenmemesi gerektiğini söyledi.

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, “Bu virüsün bir şansı bir de şanssızlığı var. Bulaştırma özelliği fazla, öldürücü özelliği az. Taşıyıcı ve bulaştırma riski atıyor dışarı çıkanlar nedeniyle. Toplumumuzda diyabet, tansiyon, kalp damar rahatsızlıkları çok yaygın. 40 yaş üstünde bu şikayetler yoğun var. Ne yaşımıza ne gençliğimize güvenelim, biz evde kalalım” dedi.


PROGRAMIN SATIR BAŞLARI
Biz aile olarak 14 gündür evdeyiz ama doktor olarak her gün kamu kurumlarına gidip talimatları veriyoruz. Video konferans ile konuşuyoruz son bir haftadır.

Artık herkes bulaş riskinde
Türkiye’de olduğu gibi Kınıklılar da yüzde 80 oranında uyuyorlar. Ancak gençlerimiz henüz hala işin ciddiyetinin farkına varmış değiller. 65 yaş üstü büyüklerimiz bu işi hemen anladı. Ama gençlerde sağlıkla ilgili bir sarhoşluk var, ben gencim bana bir şey olmaz diyorlar. Kendisine bir şey olmayabilir ama eve getirdiğinde evdekilere bulaştırabilir. Bu sistem sadece umreden gelenler, yurtdışından gelenlerde değil artık herkes bulaş riskinde. Özellikle sağlık çalışanlarına buradan teşekkür ediyoruz. Bana virüs bulaşmaz, hava güneşli doğaya çıkalım mantığından gençlerin uzaklaşması gerekiyor. Dünya Sağlık Örgütü de pandemi riskini yüksek olarak nitelendirdi.

15 gün daha sabredin çıkmayın
Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, bakanlarımız, Diyanet İşleri Başkanımız herkes söylüyor. Zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayın diyoruz. Eli cebinde ağzında sigara köşede sohbet eden gençler lütfen sokağa çıkmayın. 15 gün sonra çok geç olabilir. Çok net söylüyorum. Bir belediye başkanı olarak değil bir doktor olarak söylüyorum. 1988 yılından bu yana bu işin içindeysem bir 15 gün sabredin, çıkmayın. Bütün bilim kurulu da zaten bunu söylüyor.

Kınık’ta pozitif olan yok şükür
Sosyal izolasyona alındı. Her gün kontrolleri yapıldı. Şu anda umreden dönenler ya da yurtdışından gelenlerle ilgili bir sıkıntı yok. Süreleri de bitti. Ancak tabiki ateş öksürük şikayetiyle Bergama Devlet Hastanesi’nde yatan vatandaşlarımız içinde Kınıklılar da var. Ama pozitif olan yok şükür. Net söylüyorum. Belki sert söylemlerimle üzmüş olabilirim insanları ama bu işin şakası yok.

İşin ciddiyetini anlayalım
Panikle rehavet kardeş gibidir. Biz maalesef biraz rehavet içindeyiz. İşin ciddiyetini anlayalım. Bakın İngilizce mi söyleyeyim Arapça mı söyleyeyim Almanca mı söyleyeyim, net söylüyorum, evde kalalım sağlıklı kalalım. 15 gün sonrası için sağlık çalışanlarını, işimizi zora sokmayalım. Doktorların şartları, yoğun bakım şartları çok vahim. Evde kalmayı özleyen o kadar çok sağlık çalışanı var ki. Lütfen bir miktar daha evde kalalım.

Acil meclis kararlarına gerek kalmayacaktır çünkü…

Olağanüstü bir şey olursa zaten her belediyenin yılda üç kez meclis toplantıya çağrılabiliyor. Olağanüstü durumlarda umumi hıfzıssıhha kurulu diye bir kurul var. Başında kaymakam, belediye başkanı, ilçe sağlık müdürü, eczacı, veteriner var. İlçe sağlık kurulları ve valilikler aracılığıyla ilçeler akıllıca yönetilebilir.

Acil meclis kararlarına çok gerek kalmayacaktır. Bazı toplantılar da video konferanslarla yapılabilir. Önemli olan tek şey kimse dışarı çıkmasın.

Ne yaşımıza ne gençliğimize güvenelim, biz evde kalalım

Bu virüsün bir şansı bir de şanssızlığı var. Bulaştırma özelliği fazla, öldürücü özelliği az. Taşıyıcı ve bulaştırma riski atıyor dışarı çıkanlar nedeniyle. Toplumumuzda diyabet, tansiyon, kalp damar rahatsızlıkları çok yaygın. 40 yaş üstünde bu şikayetler yoğun var. Ne yaşımıza ne gençliğimize güvenelim, biz evde kalalım.

İhtiyaçlarını karşılamaya razıyız

Vefa komitesi bizde de var. Kaymakamlıkta bir komite ve whats ap çağrı merkezi var. Gerçek ihtiyaçlar oluyor. Hemen hepsini karşılamaya razıyız. Biz karşılarız ihtiyaçları.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.