Dolar 32,5152
%-0.1
Euro 34,8284
%-0.11
Altın 2.425,970
%-0.17
Bist-100 9.700,00
%0.57

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğan'dan Kocaoğlu'na: Vatandaşın notu sıfır!

Doğan'dan Kocaoğlu'na: Vatandaşın notu sıfır!

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’dan Moody’s tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verilen AAA notuyla ilgili çarpıcı değerlendirmeler geldi.

  • Ege Postası
  • 31.05.2016 - 12:30

AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, belediyenin 2008 yılından bu yana uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına 925 bin lira ödediğini söyledi ve “Parayla saadet olmaz. Sokaklara çıktığımızda bu notun karşılığını göremiyoruz. Vatandaşın notu sıfır” diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslendi.

YÜKSEK NOTA 925 BİN LİRA!

Yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi’nin faydası meçhul yüksek kredi notları ile İzmir halkını ve yatırımcıyı kandırdığını, son günlerde peşi sıra gelen reklamlarla halka yönelik algı operasyonu başlatıldığını söyleyen Doğan, “Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu en yüksek kredi notu olan “AAA”ya yükseltti. Peki biz İzmir halkı adına Sayın Kocaoğlu’na bir kez daha soruyoruz, bu notun İzmir’e ne faydası va? Belediyenin kredi notu 17 basamak birden yükseldi, ancak sokaklara çıktığımızda bambaşka bir İzmir manzarası ile karşılaşıyoruz. Ne yazık ki yüksek kredi notları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin beceriksizliğini, vizyonsuzluğunu ve iş bilmezliğini örtmeye yetmiyor. Aziz Kocaoğlu vatandaşlarımızın çığ gibi artan şikayetlerini, hizmet isyanını yüksek kredi notları ile mi örtbas edece? Her sene yükselen notlar belediyenin bir türlü hayata geçiremediği yatırımların, ihale kazasına kurban giden projelerin ve İzmirlilerden topladığınız paraların turşusunu kurduğunuzun, hizmetten çok laf yaptığınızın göstergesi olmuştur. Artık söylemekten yorulduk ama ne yazık ki, laf çok icraat yok. “Leyleğin ömrü lak lakla geçer” lafını sizlere bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Sırtımızı körfeze, yüzümüzü de gerçek İzmir’e döndüğümüzde içler acısı bir manzara ile karşılaşıyoruz. İzmir’in altyapı fakiri köylerini, vaktinde bitmeyen projelerini, belediyenin ihale kazalarını, her yağmurda su basan altgeçitlerini, kör topal çalışan üstgeçitlerini, kentsel dönüşümdeki beceriksizliğini, balık istifi çalışan otobüslerini, vatandaşın duraklardaki eziyetini, çürük belediye binanızı, havada kalan otopark yatırımlarını, trafik çilesini, söz verip de tutmadığınız vaatlerinizi, yaz yağmurunda İzmir sokaklarında sele kapılıp can veren gençlerin acısını, kıyı tasarım rezaletini, kan ağlayan Kemeraltı’nın içler acısı halini bu kredi notlarıyla mı gizleyeceksiniz'” dedi.

PARAYLA SAADET OLMAZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son sekiz yılda kredi derecelendirme kuruluşlarına 1 milyon TL’ye yakın ödeme yaptığına dikkat çeken Doğan ayrıca Kocaoğlu’na, “İzmirlinin parasıyla İzmir’e hava mı atıyorsunu? diye sordu ve sözlerine şöyle devam etti: “Acaba İzmirli hemşerilerimizin 2008 yılından bu yana bu yüksek notları aldığınız kredi derecelendirme kuruluşlarına toplam 925 bin lira ödediğinizden haberi var m? Peki “İzmir’e iyi haber” diyerek yaptığınız onca reklamın parasının kendi ceplerinden çıktığında? Belediye yatırım yapamadıktan sonra mali gücü yüksek olsa ne olaca? Kentten toplanan vergiler boşa gidiyor, İzmirlinin parası fuzuli projelerle sokağa atılıyor. Gelin artık kendinizi kandırmaktan vazgeçin. Bu kentin gerçekleriyle yüzleşin. Vatandaşın size notu sıfır. “Yatırım yapılabilir” olarak nitelenen İzmir’de yatırımcı sizin hantal, beceriksiz belediyecilik anlayışınız ve başarısız idareciliğiniz yüzünden arkasına bakmadan kaçıp gidiyor. Her seferinde aldığı kredi notuyla övünen, reklamını yapmaktan çekinmeyen Sayın Kocaoğlu’nun İstanbul, Ankara ve diğer illerden acaba haberi var m? Parayla saadet olmaz. Sayın Kocaoğlu, kredi notlarını bırak, İzmir sokaklarına bak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.