Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Disk'ten Hopa'ya yardım eli

Disk'ten Hopa'ya yardım eli

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası İzmir Şubeleri'nin sel felaketinin yaşandığı Hopa'ya kendi imkanlarıyla topladıkları kuru gıda ve temel ihtiyaç maddeleri yardımı bugün yola çıktı. Geçtiğimiz günlerde DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası İzmir Şubeleri, Kobani’ye yaptığı yardım kampanyasının ardından, sel mağduru Artvin’in Hopa İlçesi’ne de yardım gönderdi. Öte yandan Tunceli Ovacık’ta kurulan Berkin Elvan Kütüphanesine de yardım yapacağı belirtildi. Disk'ten Hopa'ya yardım eli

  • Ege Postası
  • 10.09.2015 - 11:17
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası İzmir Şubeleri'nin sel mağduru Artvin'in Hopa İlçesi'ne gönderilmek üzere kendi aralarında topladıkları 3 ton kuru gıda ve temel ihtiyaç maddeleriyle yardım eli uzattı. 

"SIRADA TUNCELİ VAR"
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Ücret politikacılığı değil, şubelerimiz olarak sosyal yardım ve dayanışma ile yardım ruhunu yaşattığını söylemiştik. Bir hafta önce Suruç'a yaptığımız yardımın haricinde, sel felaketi yaşanan Hopa'ya ve Tunceli Berkin Elvan Kütüphanesi'ne yardım yapacağımızı açıklamıştık. Hopa'ya dayanışma içerisinde yürüttüğümüz ilk parti gıda yardımı gönderilecek. Sonrasında Berkin Elvan Kütüphanesi için kitap toplayacağız. Kirli savaş ortamı var. Biz emekçiler savaşın bir an önce durdurulması için bugün bu dayanışma içerisindeyiz. Halkımızla beraber savaşın bitmesi ve barışın tesisi için alanlarda olacağız" dedi. 


"YAŞAM MÜCADELESİNE KATKI KOYUYORUZ" 
5 Nolu Şube Denetim Kurul Başkanı Nazan Turgut, "Basın açıklamasından önce, Erdoğan' nın  iktidarını sürdürmesi uğruna çözüm süreci masasını devirerek yeniden başlattıkları acımasız savaş sonucu yaşamdan koparılan gençlerimiz ve kardeşlerimizi  saygı ile anıyor,  DİSK Genel-İş Sendikası olarak ailelerinin ve yakınlarının acılarını paylaşıyor, ülkemizde kalıcı barışın acilen tesis edilmesini talep ediyoruz.


Geçtiğimiz Ağustos ayında Doğu Karadeniz'de ama ağırlıkla HOPA'da gerçekleşen heyelan ve sel felaketi sonucunda 8 insanımız yaşamını yitirmiş, 3 kişi kaybolmuş, 27 kişi yaralanmış, 239 konut hasar görmüş, bu felaketten toplam 1434 kişi etkilenmiştir.
Eşine ender rastlanan bu doğa felaketinden hem maddi, hem de manevi olarak etkilenen Hopa Halkı'na DİSK Genel İş Sendikası üyeleri olarak elimizi uzatmanın, kısmen de olsa onların yaşam mücadelesine katkı koymanın mutluluğunu yaşıyoruz.


Genel İş Sendikası üyelerinin destekleri ile topladığı kuru gıda ve temel ihtiyaç maddelerini bugün Felaket bölgesi Hopa'ya gönderiyoruz. Tamamen insani değerleri öne çıkararak Hopa'lı kardeşlerimize destek olan Genel-İş Sendikası üyeleri Karbel ve Merbel çalışanlarına,  emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz" dedi. 

"BUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Yaşanan bu acı olayların ranta dayalı kentleşme olduğuna dikkat çeken Turgut, sorumluların bir an önce en ağır cezalara çarptırılması gerektiğini söyledi. Mevcut iktidar anlayşının yeni ölümler getirmeye devam edeceğini ifade eden Turgut şöyle konuştu: "Doğanın bu intikam niteliğinde yarattığı felaketin sorumlusu bugün mağdur olan Hopa Halkı değildir. Böylesi acı dolu tablonun ortaya çıkışının nedeni ranta dayalı kentleşme, bu kentleşmeyi şirin göstermek için derelerin istinat duvarları ile daraltılması, dağların sularını by-pas eden derelerin bağrına hançer gibi sokulan hesler ve de yağmur sularıyla deniz arasında ki ilişkiyi koparan Karadeniz sahil yoludur. Fakat yaşanan doğal bir afet olmadığı gibi ülkenin başındaki en büyük afet rant ve talan politikalarıyla hareket eden mevcut iktidar ve onun yönetim algısıdır.


İmara, ranta, doğa katliamlarına gebe bu yönetim algısı, bu anlayışla insan hayatını daha da değersizleştirmeye ve yeni ölümler getirmeye devam edecektir. Sorumluların yargılanmayıp desteklendiği, korunduğu bir sistemde doğal olayların felakete dönüşmesi kaçınılmazdır. Bu tür yaşanılan acılara son vermek için sorumluların derhal en ağır cezalara çarptırılması ve yaşanılan tüm maddi ve manevi kayıpların karşılanmasını istiyor ve bunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz." 

"DAYANIŞMAMIZ SÜRECEK"

"Yeni felaketlere neden olmadan bu rant merkezli çevre politikaları acilen değiştirilmelidir. Onlar bu politikaları değiştirmese de, biz Hopa Halkı ile dayanışmamızı sürdüreceğiz" diyen Turgut, "Karınca kararınca aramızda topladığımız 3 ton ihtiyaç maddesini bu yaraları ve acıları bir nebze olsun sarmak için gönderiyor, Hopa halkına bir kez daha başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Doğu Karadeniz İllerinde son zamanlarda uygulamaya konulan yanlış çevre politikaları bu coğrafya da telafisi imkansız felaketlere çağrı yapmaktadır. Ormanların, derelerin, toprakların ve madenlerin, kısaca doğanın kendisinin yağmalandığı talan projelerinin gittikçe genişletildiği, pınarlardan derelere, derelerden nehirlere su kaynaklarının Hidro- Elektrik Santral Projeleri kapsamında esir alındığı kapitalist bir çevre politikası sürecini hep beraber yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. 


"ÇİZMELER HALA 50 TL'YE SATILIYOR" 

Hopa'da şuanda bulunan heyetten 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal ise Hopa'yla ilgili izlenimlerini paylaştı. Topal, " Burası içler acısı bütün yollar kaplı her yer çamur  batak içerisinde insanlar hala susuz. Yollar kapalı gıda yardımı ulaşmıyor. Şimdilik helikopterler yok. İnsanlar kendi kendine yardımcı olmaya çalışıyor. Sivil bir insiyatif kurulmuş, halk kendi bir masa kurulmuş ama yardımları ulaştırmakta sorunlar yaşanıyor. Hopa Belediye Başkan Yardımcısının kendi dükkanındaki 25 TL'lik çizmeleri 50 TL'ye satışının devam ettiğini duyduk. Halk arasında bu konuşuyor ve halk bu duruma tepkili" dedi.  


"17 YAŞINDAKİ ERDAL EREN'İ ZİYARET EDECEĞİZ"

4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener ise Hopa'yla ilgili ise şunları söyledi: Taziye ziyareti yapıp Artvin'e geçeceğiz. Metin Lokumcu'ya gittik. Burası çok kötü, 17 yaşındaki Erdal Eren'in ailesinin evine taziyeye gidiyoruz. Özellikle Güneydoğu ve Hopa izlenimlerimizi bir rapor halinde basın açıklamasıyla sunacağız. 




 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.