Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK'ten genel grev çağrısı

DİSK'ten genel grev çağrısı

DİSK, kamuoyunda “Kiralık işçi yasası" olarak bilinen “İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"na karşı mücadeleyi arttırdı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, diğer sendikalara birlikte genel grev kararı alma çağrısı yaptı. DİSK'ten genel grev çağrısı

  • Ege Postası
  • 05.05.2016 - 15:46

DİSK ve bağlı sendika Genel-İş tarafından Konak'ta eski Sümerbank binası önünde İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na karşı eylem ve basın açıklaması yapıldı. İşçiler “Kiralık işçi olmayacağız" sloganı attı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, tasarının yasalaşmaması için mücadele edeceklerini söyledi. Sarı “Biz hazırız. Bu tasarı ve işçi sınıfına saldırılara karşı birlikte olalım ve genel grev kararı alalım" dedi. 

Basın açıklamasını yapan Genel-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, bir çok işçiyi köle düzeninde çalışmaya mahkum edecek olan kanun tasarısının 8 Şubat'ta TBMM'ye gönderildiğini, 4 Mayıs'ta Meclis'te görüşülmeye başlandığını söyledi. Yasa tasarısında işçi sınıfı açısından en belirgin olumsuzluğun geçici iş ilişkisinin istisnai bir çalışma biçimi olmaktan çıkarılarak temel bir istihdam biçimi haline getirilmesi olduğunu belirten Şanlı, “İşverenin talepleri doğrultusunda oluşturulması planlanan modern anlamda kiralık işçi pazarları kurulacak ve işçiler, işin ve işyerinin ihtiyaçları doğrultusunda köle düzeninde çalıştırılmaya başlanacak. İş sağlığı ve güvenliğinden yoksun, çocuk ve yaşlı emeğinin kullanıldığı, kadınları sosyal yaşamdan uzaklaştıran, bir çok olumsuzluk içeren ev eksenli çalışma bu yasa ile yaygınlaştırılmak istenmekte.Tasarı yasalaşırsa İş barışı bozulacak. Örgütlü örgütsüz tüm sendikalara çağrımız, ortak mücadele anlayışını sınıf adına vermek için alanlara çıkalım" dedi. Basın açıklamasına DİSK Genel Başkanı Yardımcısı Cafer Konca da katıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.