Dolar 32,5032
%0.16
Euro 34,5544
%0.03
Altın 2.492,690
%0.25
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK 5 Nolu Şube'nin yeni başkanı seçildi

DİSK 5 Nolu Şube'nin yeni başkanı seçildi

DİSK Genel İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube'nin 7'inci olağan genel kurulunda, mevcut başkan Naci Çetin veda ederken, yerine Ali Haydar Kara seçildi.

  • Ege Postası
  • 16.03.2015 - 13:04
Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi'nde yapılan genel kurul toplantısına, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP İzmir milletvekili aday adayları Osman Özgüven, Hülya Güven, Dilaver Kov, Ülkümen Rodoplu, Hilmi Değirmenci, şube başkanları ve üyeler katıldı. Divan Başkanlığı'nı DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun yaparken, divan üyeleri Genel Sekreter Remzi Çalışkan, Mali İşler Daire Başkanı Cafer Konca ve Denetim Kurulu Başkanı Şükret Sevgener'den oluştu. Toplantıda, şube yönetim ve denetim kurullarının raporları görüşüldü ve aklandı. Daha sonra şube başkanlığı, şube yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyelerinin seçimi yapıldı. Şube başkanlığına daha önce mali sekreterlik görevinde de bulunan Ali Haydar Kara seçildi.

İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin yaptığı konuşmada, "Dört yıl boyunca büyük bir onur duyarak yürüttüğüm 5 nolu şube başkanlığı görevim bugün gerçekleşen kongre ile sona eriyor. Emek ve demokrasi mücadelesinde, sokaklarda, eylemlerde, taşerona karşı mücadelede bundan böyle de bir sıra neferi olarak yer almaya devam edeceğim" dedi. 

DİSK Genel Başkanı Kani Beko da iç güvenlik yasa tasarısına değinerek; "İç güvenlik yasa tasarısı lazım değil. Çünkü yasalarda böyle bir boşluk yok. Ancak yapmak istedikleri şey önümüzdeki dönemde, sendikal hak ve özgürlüklerimizi demokratik bir şekilde talep ediyor ve alanlara çıkıyorsak, 1 Mayıs birlik, dayanışma mücadele günlerini yan yana, omuz omuza alanlarda kutlamak istiyorsak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili alanlara çıkmak istiyorsak, yapmak istedikleri savcı talimatı olmadan, hakim kararı olmadan, bizleri evlerimizden alarak 48 saat sorgulamaktır. Bizim çekmiş olduğumuz fotoğraf bu. Yani Türkiye açık cezaevine dönüşecek ve Türkiye bir polis devleti olacaktır. Bu nedenle iç güvenlik yasasına onay vermemiz doğru değildir. Bunun için bedeli ne olursa olsun mücadele etmemiz gerekir" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.