Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dışişleri'nden Azerbaycan mesajı: Hukukun ihlali

Dışişleri'nden Azerbaycan mesajı: Hukukun ihlali

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın ateşkesi bozarak cephe hattında Azerbaycan'a saldırmasına ilişkin mesaj yayımladı. Bakanlık mesajında sadırının uluslararası hukukun açık ihlali olduğu belirtildi.

  • Ege Postası
  • 27.09.2020 - 11:14

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın ateşkesi bozarak cephe hattında Azerbaycan'a saldırıya geçmesiyle ilgili olarak bir açıklama yayınladı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'un Ermenistan'ın bu sabah Azerbaycan'a karşı başlattığı saldırı hakkındaki soruya cevabı;

"Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin bu 'sabah ates'kesi ihlal ederek cephe hattında Azerbaycan ordusu ile Terter rayonuna bag'lı Kapanlı, Ag'dam rayonuna bag'lı C'ıraklı ve Ortakerbent, Fuzuli rayonuna bag'lı Alhamlı ve S'u'ku'rbeyli ve Cebrail rayonuna bag'lı C'ocukmercanlı ko'ylerini ag'ır silahlarla yog'un s'ekilde ates'e tuttug'unu öğrendik.

Uluslararası hukukun açık ihlali olan ve sivil kayıplara da yol açan Ermeni saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılarla Ermenistan bölgede barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Azerbaycan, halkını ve toprak bütünlüğünü korumak için meşru müdafaa hakkını elbette kullanacaktır. Bu süreçte, tek yürek olarak Türkiye'nin Azerbaycan'a desteği tamdır. Azerbaycan nasıl isterse, o şekilde yanında olacağız.

Uluslararası toplumu da haklının yanında durmaya davet ediyoruz.

Bu vesileyle, şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa ve Can Azerbaycan'a başsağlığı diliyoruz. " (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.