Dolar 32,5625
%0.07
Euro 34,9858
%0.45
Altın 2.421,060
%-0.09
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Disipline gönderilen Buca meclis üyelerinin akıbeti ne oldu'

Disipline gönderilen Buca meclis üyelerinin akıbeti ne oldu'

AK Parti Buca’da “kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak” disipline sevk edilen meclis üyeleri Mehmet Adıyaman ve Mustafa İnce’nin akıbetinin ne olacağı parti çevrelerince merak ediliyo? Aradan 6 ay geçmesine rağmen henüz il disiplin kurulunun bir karar almadığı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 19.06.2020 - 10:49

EGEPOSTASI- Buca Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı AK Parti Buca’da krize neden olmuştu. AK Parti Grubunda “denetim komisyonu” seçimlerinde grup kararına uymayıp Denetim Komisyonuna seçilen, meclis üyeleri Mehmet Adıyaman, Mustafa İnce ve Ünal Ömür “kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak” disipline sevk edilmişti. Süreç içerisinde meclis üyesi ve aynı zamanda Buca Kurucu İlçe Başkanı da olan Ünal Ömür AK Parti’den istifa etmiş ve yoluna bağımsız üye olarak devam edeceğini açıklamıştı. 

6 AY GEÇTİ KARAR YOK!

Ömür’ün istifasının ardından geriye kalan meclis üyeleri Mehmet Adıyaman ve Mustafa İnce hakkında aradan 6 ay geçmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenilirken, iki meclis üyesinin akıbetlerinin ne olacağı da merak konusu.

SÜREKLİ 'GEREĞİ YAPILACAKTIR' DEMİŞTİ

İl Başkanı Sürekli o dönem, “Parti çalışmaları ve hizmetler disiplin ister, disiplin içerisinde yürütülür. Ben dahil hiç kimse AK Parti’nin üstünde değildir. AK Parti davası her şeyin üstündedir. Gereği yapılacaktır.” açıklamasında bulunmuştu.

GRUPLARA KATILAMIYORLAR

Öte yandan iki isim de tedbirli olarak disipline sevk edildiği için grup toplantılarına katılamadıkları ve partiyle alakalı hiçbir şey  yapamadıkları belirtildi. Koronavirüs salgınından dolayı ertelenen belediye meclisleri Temmuz ayı itibariyle toplanacak ve gruplar oluşturulacak. Adıyaman ve İnce’nin disiplin süreçleri tamamlanmazsa gruplara katılamayacakları öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.