Dolar 32,5666
%0.25
Euro 34,9544
%-0.05
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Disiplin 'Sinsi' için toplanacak

Disiplin 'Sinsi' için toplanacak

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun oğlu Kerem’in yemin töreninde çektirdiği aile fotoğrafının altına “Sinsi bir aile” yorumu yapan İl Kadın Kolları eski Başkanı Gülşen Koşanoğlu’nu Kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk etti. İl yönetimi ihraç istedi

  • Ege Postası
  • 13.10.2017 - 19:30

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Yönetimi bugün yaptığı toplantıda mahallelerden gelen itirazları ve disiplin kararlarını değerlendirdi. Egepostası’nın gündeme getirdiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aile fotoğrafının altına “Sinsi bir aile” yorumu yapan CHP İzmir İl Kadın Kolları eski Başkanı Gülşen Koşanoğlu tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Koşanoğlu’nun sevk kararının oy birliği ile alındığı öğrenildi. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın eşi ve Parti Eğitmeni Tülay Bayır'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem'i Sivas'ta kışlada ziyaret ettiği fotoğrafı “Al işte senin gibi, senden, benden bir aile...” alıntısıyla sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından partide daha önce il kadın kolları başkanlığı yapan Gülşen Koşanoğlu'nun fotoğrafın altına “Bana hiç öyle gelmiyor. İçinden pazarlıklı sinsi bir aile” sözlerini sarf etmiş bunun ardından Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız konuyu tasvip etmediğini vurgulayarak disipline taşıyacağını belirtmişti. Yıldız’ın ardından Buca Kongre Delegesi Turgut Yalçın’da dilekçe vererek ihraç talebinde bulunmuştu. Koşaoğlu’nun ise kendini “Celal Kılıçdaroğlu’nu kast etmiştim diyerek savunduğu iddia edilmişti.

BOSTANLI’DA 5 GENÇ KURAYLA YAZILDI

İl Yönetim Kurulunda gündeme gelen bir diğer konu ise kotalar oldu. Bazı mahallelerde kotaya uyulmaması nedeniyle düşürülen delegelikler olduğu ifade edildi. Bostanlı’da 5 kişinin isminin delegelikten düşürüldüğü, karşı listeden 5 gencin kurayla delege yazıldığı öğrenildi. 

UZLAŞIDA GENÇLİK UNUTULDU

Karabağlar Ali Fuat Cebesoy Mahallesi delege seçimlerinde de gençlik kotasına uyulmadığı ortaya çıktı Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’nde İlçe eski Başkanı Polat Manduz ile İlçe mevcut Başkanı Ali İhsan Yıldız uzlaşarak tek liste çıkarmış ve delegeler belirlenmişti. Listeler hazırlanırken gençlik kotasına uyulmadığı gerekçesiyle seçime itiraz edildiği, ilçe başkanlığının itirazı reddettiği ancak il yönetimine de gelen itiraz nedeniyle konunun incelendiği ifade edildi. 

Mahallede gençlik kotasına uyulması için İlçe Başkanı’na yakın olduğu ifade edilen Haydar Kolcu’nun delegeliği düşerken yerine Murat Çetinkaya yazıldı. Karabağlar Ali Fuat Erden de ise seçim yeriyle ilgili gelen itiraz reddedilerek, seçim sonucu geçerli kabul edildi.

SELÇUK’TA SARI SEÇİM GEÇERLİ

Selçukta’da sarı listenin 2 oyla kazandığı seçime yapılan itiraz reddedildi. Selçuk’ta Atatürk Mahallesi’nde sandıktan farklı mahalleye ait beyaz oylar çıkınca iptal edilmişti. Buna itiraz eden Beyaz liste temsilcileri seçimin iptalini istemiş, ilçe yönetimi itirazı kabul etmiş ve pazar gününe seçim tarihi duyurmuştu. Ancak Selçuk Belediye Eski Başkanı Vefa Ülgür Sarı liste temsilcisi olarak İl yönetimine itiraz etti. İl yönetimi seçim sonuçlarının geçerliliğini açıkladı. 

“İTİRAZIN ŞEKLİ YANLIŞ” REDDİ

Konakta ise 59 mahallede yapılan seçimle ilgili posta yoluyla yapılan itirazı il yönetimi başvuru şeklinin doğru olmadığını belirterek reddettiği öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.